Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για μη κρατικά πανεπιστήμια

Η απάντηση του πρωθυπουργού στην ερώτηση της Athens Voice

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Η απάντηση στην ερώτηση της Athens Voice - Η απάντηση του πρωθυπουργού στο ερώτημα της Athens Voice

Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία ερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο από την Athens Voice.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον όπως και για τις συμπράξεις των πανεπιστημίων, ενώ για την πανεπιστημιακή αστυνομία ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως ήταν ένα μέτρο που δεν ευδοκίμησε.

Η ερώτηση της Athens Voice και της Τόνιας Ζαραβέλα

ΕΡ: Στις αρχές της χρονιάς ψηφίστηκε ο νόμος για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Ποια ιδρύματα του εξωτερικού έχουν εκφράσει έως τώρα ενδιαφέρον για την ίδρυση παραρτήματος στην Ελλάδα; Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι από τις επιλογές σας ευνοούνται μόνο κερδοσκοπικοί παίκτες, τι απαντάτε σε αυτό;

Αν μου επιτρέπετε, ένα ακόμη ερώτημα: σχετικά με την ασφάλεια και τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση δέχθηκε έντονη κριτική για την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, η οποία στην ουσία καταργήθηκε και τα στελέχη της απορροφήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.. Τι θα έπρεπε να είχατε κάνει διαφορετικά; Και πώς αποτιμάτε την πολιτική της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα;

ΑΠ: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Πραγματικό. Όπως και για συμπράξεις. Πιστεύω ακράδαντα μέσα στους επόμενους μήνες θα μπορούσαμε να έχουμε και συγκεκριμένες εξαγγελίες. Για την πανεπιστημιακή αστυνομία δεν έχω διστάσει να αναγνωρίζω τις άστοχες επιλογές. Δεν ήταν όπως έπρεπε έτσι όπως το είχαμε σχεδιάσει».