Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα κριθώ στο τέλος της 4ετίας, σε αφασία ο ΣΥΡΙΖΑ

Το πολιτικό μήνυμα του πρωθυπουργού -και στο εσωτερικό της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα κριθώ στο τέλος της 4ετίας, σε αφασία ο ΣΥΡΙΖΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα κριθώ στο τέλος της 4ετίας, σε αφασία ο ΣΥΡΙΖΑ © EUROKINISSI

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Θα κριθώ στο τέλος της 4ετίας για το έργο μας - Τα πολιτικά μηνύματα του πρωθυπουργού 

Το πρώτο πολιτικό μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ είναι ότι θα εξαντλήσει την 4ετή θητεία του, απορρίπτοντας σενάρια περί πρόωρων εκλογών και ενδεχόμενης μεταπήδησής του σε κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας από το έργο και την υλοποίηση των δεσμεύσεών του, σημειώνοντας ότι η αυτοδυναμία φάνταζε δύσκολο στοίχημα και στην προηγούμενη αναμέτρηση. Επισήμανε, δε, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κατάσταση αφασίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει καταψηφίσει όλες τις μεταρρυθμίσεις.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d40tb6osdbll)

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό της ΝΔ -και ειδικά προς Σαμαρά, Καραμανλή και άλλους διαφωνούντες- το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός είναι: «Είμαστε κόμμα με ελευθερία έκφρασης, αλλά οφείλουμε να πηγαίνουμε συντεταγμένα στη Βουλή». Χαρακτήρισε μειοψηφία αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη και σημείωσε ότι σέβεται τις διαφορετικές απόψεις, ωστόσο απορρίπτει τα περί δεξιάς στροφής. 

«Καλή η αυτοκριτική, αλλά έχουμε και μια διακυβέρνηση» επισήμανε σε άλλη ερώτηση. Τόνισε ότι «παραμένουμε απόλυτα προσηλωμένοι στο πρόγραμμά μας» η εφαρμογή του οποίου στο τέλος της 4ετίας ίσως πείσει και τους δύσπιστους, όπως είπε. 

Αναφερόμενος στις δύο προτεραιότητες του: Η αύξηση μισθών είναι ο πρώτος στόχος και κεντρική πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθεί η αναβάθμιση του ΕΣΥ. Οι επιδόσεις σε αυτούς τους δύο τομείς θα κρίνει την κυβέρνηση στο τέλος της 4ετίας, υπογράμμισε.

Μητσοτάκης: Θα κριθώ στο τέλος της 4ετίας, σε αφασία ο ΣΥΡΙΖΑ

«Σε αυτούς που προβλέπουν ότι η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο είναι άπιαστο όνειρο, θα συνιστούσα λίγη υπομονή. Περιμένετε να δούμε τι θα κάνουμε τα επόμενα τρία χρόνια. Το 2027 είναι πολύ μακριά», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς δεν μπορούμε να καθορίσουμε τι γίνεται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Είναι καλό να υπάρχει πρόταση εναλλακτικής διακυβέρνησης, όμως, σήμερα δεν υπάρχει αυτή η πρόταση. Αναμενόμενες οι αντιδράσεις στις εξαγγελίες που έκανα χθες. Αν θέλουν να δώσουν περισσότερα να μας εξηγήσουν πώς δεν θα ξαναμπούμε σε ευρωπαϊκή εποπτεία. Αν θέλουν να τα μοιράσουν διαφορετικά να μας εξηγήσουν.

»Σήμερα δεν βλέπω εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αφασίας. Το ΠΑΣΟΚ, δύναμη υποτίθεται προοδευτική, καταψήφισε όλες τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που φέραμε. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της πατρίδας και η παρουσίαση μίας μαύρης πραγματικότητας αδικεί την αντιπολίτευση.

»Θα ήταν θετικό να υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Δυστυχώς προς το παρόν αυτό δεν το βλέπουμε».

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.