Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Τα μέτρα που πήραμε είναι η καλύτερη άμυνα έναντι της ακρίβειας

«Οι παρεμβάσεις θα συνεχίζονται» τόνισε ο πρωθυπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η τοποθέτηση στη ΔΕΘ για την ακρίβεια - «Οι παρεμβάσεις θα συνεχίζονται» τόνισε ο πρωθυπουργός 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, μίλησε για την ακρίβεια που ταλανίζει τα ελληνική κοινωνία και αναφέρθηκε στην απότομη αύξηση των τιμών τα τελευταία τρία χρόνια λόγω του πληθωρισμού.

«Είναι το πρώτο θέμα που μας λένε οι πολίτες και όλες οι κυβερνήσεις καλούνται να διαχειριστούν μία δύσκολη πραγματικότητα. Τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε απότομη αύξηση τιμών λόγω πληθωρισμού. Η Ελλάδα όμως ξεκίνησε από το 2019 με χαμηλά εισοδήματα και οι αυξήσεις σε μισθούς και μειώσεις φόρων απορροφήθηκε από την ακρίβεια», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Τα μέτρα που πήραμε, είναι η καλύτερη άμυνα έναντι στην ακρίβεια

«Τα τελευταία 3 χρόνια απότομη αύξηση τιμών, λόγω του διεθνούς πληθωρισμού. Η Ελλάδα ξεκίνησε τη διαδρομή από το 2019 με χαμηλότερα εισοδήματα από τον μ.ο. της Ευρώπης. Δεν υπάρχει μία ακρίβεια, είναι το άθροισμα επιμέρους πληθωριστικών τάσεων σε διάφορους τομείς».

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στη φορολόγηση των υπερκερδών και στις πιέσεις των πολιτών για το ζήτημα της Στέγης. «Όλα τα μέτρα τα οποία πήραμε για την ακρίβεια τελικά κατατείνουν στη στήριξη του εισοδήματος ως την καλύτερη άμυνα έναντι στην ακρίβεια. »»

»Καταφέραμε να διατηρήσουμε υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους πολίτες έναντι της ακρίβειας. Οι παρεμβάσεις θα συνεχίζονται».

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης πως «η κυβέρνηση δοκιμάζεται σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και αυτός ο υψηλός πληθωρισμός ευθύνεται που δεν βλέπουν οι πολίτες τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων».

Αναγνώρισε ωστόσο ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, μπορεί να μην έτυχαν ευρύτερης αποδοχής.

«Ζήσαμε μια αύξηση τιμών, στο πλαίσιο του διεθνούς πληθωρισμού, αλλά ξεκινώντας από χαμηλοτερες απολαβές. Στα σούπερ μάρκετ, τους τελευταίους μήνες βλέπουμε σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση τιμών».

Η ακρίβεια θα είναι μαζί μας, αλλά από δω και στο εξής θα έχουμε σημαντική κάμψη στην αύξηση των τιμών.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού