Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Ψήφισαν Κασσελάκης, Πολάκης, Γεροβασίλη - Τι ώρα αναμένεται το αποτέλεσμα

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής - Τι απαιτείται για να εγκριθεί

Ξεκίνησε στις 10 και θα διαρκέσει μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη. Η διαδικασία θα είναι με κάλπη, όπως αποφάσισαν τα μέλη με ψήφους 122 έναντι 90, υιοθετώντας την πρόταση των «87».

Για να περάσει η πρόταση μομφής απαιτούνται 148 ψήφοι, σε σύνολο 295 μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμάται ότι εκτός από τις 100 υπογραφές -άρα και ψήφους- που συγκεντρώνει η πρόταση μομφής της Ομάδας των 87, ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζεται από περίπου 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, που θα συνταχθούν με την Ομάδα των 87.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε στις 12:30, ενώ νωρίτερα είχε ψηφίσει ο Παύλος Πολάκης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Αλεκος Φλαμπουράρης. 

Το αποτέλεσμα αναμένεται περί τις 15:00.

Αν περάσει η πρόταση μομφής, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες. Υπογραμμίζεται επίσης ότι ως ανώτατο κομματικο όργανο έχει τη δυνατότητα ακομα και να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία και να συνεχίσει η ίδια ηγεσία.

Φωτογραφίες από τη δεύτερη ημέρα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφίες: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI