Πολιτικη & Οικονομια

«Θα με προσκυνάς, θα είμαι ο Θεός σου» - Οι διάλογοι του ιερέα που κακοποιούσε την πρεσβυτέρα στα Χανιά

Ημερολόγιο αποκάλυψε την κακοποίηση της πρεσβυτέρας για περισσότερα από 50 χρόνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιερέας στα Χανιά: Οι διάλογοι με την πρεσβυτέρα -Η δράση του 74χρονου ιερέα που κακοποιούσε την πρεσβυτέρα σύζυγο του για 50 και πλέον χρόνια

Συγκλονίζει η νέα υπόθεση ενδοοικογενειακή βίας που έγινε γνωστή στα Χανιά, όπου ένας 74χρονος ιερέας κατηγορείται για την κακοποίηση τόσο της συζύγου του όσο και των παιδιών του.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και ήδη έχει απαγορευτεί στον 74χρονο ιερέα να πλησιάζει την σύζυγό του. Ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίζει και λειτουργεί κανονικά παρότι έχει γίνει γνωστή η συμπεριφορά του στην τοπική κοινωνία των Χανίων.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση στα Χανιά

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στη δικογραφία, η οικογένεια του ιερωμένου υπέφερε από την κακοποιητική συμπεριφορά του για πολλές δεκαετίας. Η 64χρονη σύζυγός της, υπέμενε από τα 14 της χρόνια τον βίαιο και ζηλότυπο χαρακτήρα του, τους βιασμούς, τη σωματική βία, τις εκρήξεις θυμού, τις απειλές και την λεκτική κακοποίηση.

Μια νέα πτυχή της υπόθεσης έφερε στο φως το ekklisiaonline. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο iερέας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Μητρόπολη, είχε περάσει στους πιστούς το αφήγημα του «θεραπευτή», «εξομολογητή» ενώ τελούσε και εξορκισμούς σε ενορίτες.

Σε παρόμοιο περιστατικό πριν από χρόνια που είχε φτάσει στα αυτιά του Δεσπότη, εκλήθησαν και ο Ιερέας και η σύζυγός του ενώπιον του και τους ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Εκεί ο παπας όχι μόνο δεν αρνήθηκε τα όσα συνέβησαν αλλά τα τεκμηρίωσε λέγοντας πως υπάρχει πνευματικός νόμος στην Εκκλησία , η πρεσβυτερα να υπακούει σε όλα τον σύζυγο της , να είναι σεμνή και να κάνει ταπείνωση.

Το ημερολόγιο που τον «έκαψε»

Θύματα της κατάστασης και τα παιδιά, τα οποία όμως μόλις πριν δύο μήνες κατάλαβαν την έκταση της κακοποίησης, όταν ανακάλυψαν το κρυφό ημερολόγιο της μητέρας τους.

Το ημερολόγιο ανακάλυψαν τα παιδιά, όταν πριν από δύο μήνες η γυναίκα χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση. Τότε ήταν που έσπασε τη σιωπή της και ζήτησε από τα παιδιά της να κινηθούν νομικά για να την προστατεύσουν από τον ιερέα, συζυγό της.
Της είχε πει χαρακτηριστικά, «θα με υπακούς, θα είμαι ο θεός σου».