Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Θα κριθώ στο τέλος της 4ετίας - Τα μηνύματα που έστειλε εντός κι εκτός ΝΔ

«Υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για μη κρατικά πανεπιστήμια» η απάντηση του πρωθυπουργού στο ερώτημα της Athens Voice

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα πολιτικά μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ

Σημαντικά πολιτικά μηνύματα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. 

Το πρώτο πολιτικό μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι θα εξαντλήσει την 4ετή θητεία του, απορρίπτοντας σενάρια περί πρόωρων εκλογών και ενδεχόμενης μεταπήδησής του σε κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας από το έργο και την υλοποίηση των δεσμεύσεών του, σημειώνοντας ότι η αυτοδυναμία φάνταζε δύσκολο στοίχημα και στην προηγούμενη αναμέτρηση. Επισήμανε, δε, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κατάσταση αφασίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει καταψηφίσει όλες τις μεταρρυθμίσεις.

Στο μήνυμά του προς το εσωτερικό του κόμματος -και ειδικά προς Σαμαρά και Καραμανλή- ήταν πως η ΝΔ είναι ένα κόμμα με ελευθερία έκφρασης, αλλά στη Βουλή οφείλει να πηγαίνει συντεταγμένα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι απορρίπτει τα περί δεξιάς στροφής και πως παραμένει προσηλωμένος στο πρόγραμμα της κυβέρνησης. 

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις δύο προτεραιότητες του: Η αύξηση μισθών είναι ο πρώτος στόχος και κεντρική πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ακολουθεί η αναβάθμιση του ΕΣΥ. Οι επιδόσεις σε αυτούς τους δύο τομείς θα κρίνει την κυβέρνηση στο τέλος της 4ετίας, υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που η κυβέρνηση προωθεί έναντι της ακρίβειας και της ανόδου του κόστους της ενέργειας. Ειδικά για το ρεύμα, αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκές στρεβλώσεις τις οποίες θα καλέσει την Κομισιόν να αντιμετωπίσει.

Η ερώτηση της Athens Voice προς τον πρωθυπουργό στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ επικεντρώθηκε στα πανεπιστήμια και ειδικότερα στα μη κρατικά ΑΕΙ αλλά και στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για μη κρατικά πανεπιστήμια.

Δείτε το live blog της ATHENS VOICE για τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Κυριάκος Μητσοτάκης | Συνέντευξη Τύπου στην 88η ΔΕΘ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.