Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Ποιο χέρι είναι ικανό να κρατήσει σταθερό το τιμόνι της Ελλάδας, αν όχι της κυβέρνησης

Το στίγμα του πρωθυπουργού για την κυβερνητική πολιτική μέχρι τις εκλογές του 2027

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πολιτικό στίγμα της ομιλίας του πρωθυπουργού στην 88η ΔΕΘ

Σαφές στίγμα για την πολιτική της κυβέρνησης το 2025, με πορεία πλεύσης στο «εθνικό τιμόνι» μέχρι το 2027 έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, υπογραμμίζοντας,  από την 88η ΔΕΘ, ότι δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο ή σχήμα από την παρούσα κυβέρνηση για να κρατήσει το «τιμόνι» της χώρας, παρά τα όποια σκαμπανεβάσματα και προβλήματα υπάρχουν «και θα υπάρχουν». 

«Φουρτούνες υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά το εθνικό σκαρί μπορεί να ξεπερνά τα κύματα και να μην χάνει τη ρότα του. Ποιο χέρι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι του εθνικού σκάφους, αν όχι η κυβέρνηση;», είπε όλο νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι «να φτάσουμε ενωμένοι στην Ελλάδα του 2027, με τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και τον κατώτατο στα 950, με αυξήσεις σε υπαλλήλους και συνταξιούχους. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε 51 εκατ. ευρώ για να τα διοχετεύσουμε σε απογευματινά χειρουργεία. Το 2027 η Ελλάδα θα έχει ολοκληρωμένο Κτηματολόγιο, θα έχει δρομολογήσει ίσως την αθέατη μεταρρύθμιση για τα ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια για το πού και τι μπορούμε να χτίζουμε». 

Μητσοτάκης: Εκλογές την Άνοιξη του 2027 και μέχρι τότε θα κλείνουμε πληγές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι «αυτή η κυβέρνηση εργάζεται και παράγει, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και στόχους που χτίζονται μέρα με τη μέρα. Είμαστε η πιο ανθεκτική δύναμη της Μεταπολίτευσης. Πετύχαμε νίκες που μας κράτησαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Τώρα που κλείνουμε τις πληγές της κρίσης, να θεραπεύσουμε τις αιτίες». Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ο στόχος είναι οι εκλογές να γίνουν την Άνοιξη του 2027 και μέχρι τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να χαράξει μία πολιτική που θα οδηγήσει την Ελλάδα σε καλύτερες μέρες. «Έχουμε σήμερα μπροστά μας περισσότερες από 1.000 ημέρες μέχρι τις επόμενες εκλογές, που με κάνουν αισιόδοξο ότι ο τόπος θα ανεβάσει ταχύτητα ανάπτυξης, με εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση και σταδιακά βήματα με πυλώνα τις δυνατότητες που δίνει η ελληνική οικονομία».