Πολιτικη & Οικονομια

Απαλλαγή φόρου ενοικίου για 3 χρόνια στο άνοιγμα κλειστών διαμερισμάτων - Η ανακοίνωση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Έρχεται το «Σπίτι μου 2» με διεύρυνση των ηλικιών των δικαιούχων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΔΕΘ: Οι παρεμβάσεις για το στεγαστικό πρόβλημα
ΔΕΘ: Οι παρεμβάσεις για το στεγαστικό πρόβλημα © Dimitris Chapsoulas/ Unsplash

ΔΕΘ: Νέο πρόγραμμα Σπίτι μου για ζευγάρια έως 50 ετών - Απαλλαγή φόρου ενοικίου για 3 χρόνια στο άνοιγμα κλειστών διαμερισμάτων -

Τα στοχευμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα καταλαμβάνουν κεντρική θέση στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βελλίδειο, κατά τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απαλλαγή από φόρο ενοικίου για 3 χρόνια, αν ιδιοκτήτης κλειστού ακινήτου το θέσει προς ενοικίαση ή αν από βραχυχρόνια το θέσεις σε μακρυχρόνια. Ακόμη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έρχεται το «Σπίτι μου 2» με διεύρυνση των ηλικιών των δικαιούχων.

Αναλυτικά τα οκτώ μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

  • Ξεκινά το Πρόγραμμα «Σπίτι Μου» ΙΙ, ύψους 2 δισ. με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για να αποκτήσουν πρώτη κατοικία πάνω από 15.000 νέοι ή νέα ζευγάρια ηλικίας έως και 50 ετών, με επιτόκιο μισό από το εμπορικό.
  • Πρόγραμμα 400 εκατομμυρίων για δάνεια έως 20.000 ευρώ με μηδενικό επιτόκιο και στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση χιλιάδων παλαιών κατοικιών. 
  • Απαλλαγή από τον φόρο ενοικίου για 3 χρόνια, για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν κλειστά ακίνητα ή εάν μετατρέψουν σε μακροχρόνια μία βραχυχρόνια μίσθωση. 
  • Στις συμβάσεις μέσω πλατφορμών θα ισχύσει νέο, αυξημένο τέλος.
  • Απαγόρευση νέων βραχυχρόνιων μισθώσεων στα 3 κεντρικά διαμερίσματα της Αθήνας τουλάχιστον για έναν χρόνο. 
  • Αυξάνεται κατά 20% η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ στους ιδιοκτήτες που ασφαλίζουν κατοικίες αξίας έως 500.000 ευρώ  από θεομηνίες. 
  • Οι ακίνητες περιουσίες μεγαλύτερης αξίας θα διατηρούν την έκπτωση 10% στον ΦΠΑ αν ασφαλιστούν, αν όμως, δεν το κάνουν, από τον Απρίλιο του 2025 δεν θα αποζημιώνονται από το κράτος σε περίπτωση ζημιάς.
  • Χορήγηση «Golden Visa» για κεφάλαια που θα εισάγονται για την χρηματοδότηση startup εταιριών με τουλάχιστον 250.000 ευρώ

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Κυριάκος Μητσοτάκης | Ομιλία στην 88η ΔΕΘ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.