Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης κατά Πολάκη: Το δικό σου lifestyle είναι αποδεκτό επειδή είναι «αντρικό»;

«Εγώ την Δώρα στην εξέδρα δεν την ανέβασα ποτέ» απάντησε ο Πολάκης

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κασσελάκης κατά Πολάκη: Το δικό σου lifestyle είναι αποδεκτό επειδή είναι «αντρικό»; - Οριστική φαίνεται πως είναι η ρήξη στις σχέσεις τους

Την οριστική ρήξη στις σχέσεις του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη σήμαναν οι σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.Οι άλλοτε σύμμαχοι βρίσκονται πλέον αμετάκλητα σε αντίπαλα στρατόπεδα, με τον βουλευτή Χανίων να αφήνει ανοιχτό μάλιστα το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος πρόεδρος αν γίνουν εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σημερινή του ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε βέλη εναντίον του βουλευτή των Χανίων, απαντώντας στις επικρίσεις που είχε διατυπώσει εναντίον του περί lifestyle και προβολής της προσωπικής του ζωής.

«Προσπαθώ μετά τις ευρωεκλογές να διαφυλάξω κάθε πτυχή της προσωπικής μου ζωής. Αν κάποιοι προσπαθούν να μου προσάψουν μία φωτογραφία, ένα μενού και μία λίστα γάμου, που διέρρευσαν παρά τη θέλησή μου, ας αντιληφθούν πως δεν τους χωρίζει τίποτε από την Ομάδα Αλήθειας της Ν.Δ.» ανέφερε αρχικά.

«Ανεβάζεις φωτογραφίες από τα ψαρέματά σου – Μήπως αυτό δεν είναι lifestyle επειδή είναι της ‘αντρικής’ σχολής;»

«Επειδή όμως ο Παύλος έκανε μια ανάρτηση που μιλούσε για lifestyle μασκαριλίκια… Αγαπητέ Παύλο, ανεβάζεις φωτογραφίες με την οικογένειά σου από τα ψαρέματά σου συνεχώς και καλά κάνεις, επιλογή σου είναι. Μήπως αυτό δεν είναι lifestyle επειδή είναι της ‘αντρικής’ σχολής;» είπε υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.

«Εγώ είμαι ο ίδιος και δεν ντρέπομαι να κυκλοφορήσω και κάτω από τα 300 μέτρα και πάνω από τα 300 μέτρα» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία μομφή προς τον πρώην σύμμαχό του, ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν επιλέγω κατά περίπτωση διότι δεν είναι προσωπική επιλογή, όπως έγραψες. Είναι η ζωή μου, είναι η ζωή πολλών ανθρώπων και Αριστερά σημαίνει να γιορτάζεις τη μοναδικότητα και με αυτόν τρόπο να φέρνεις ισοτητητα στην κοινωνία. Ας καταλήξουν λοιπόν τι τους ενοχλεί. Είναι το δήθεν life style ή είναι ξένος, το ‘αμερικανικάκι’, ‘ο gay’ αυτός που εργάστηκε στην Goldman Sachs;» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση Πολάκη: Εγώ την Δώρα στην εξέδρα δεν την ανέβασα ποτέ

Απαντώντας στην κριτική περί lifestyle, όταν ανέβηκε στο βήμα, ο Παύλος Πολάκης αντέτεινε πως οι δικές του αναρτήσεις είναι πολιτικές στη συντριπτική πλειοψηφία τους. Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι η εικόνα της υπερπροβολής των προσωπικών του επιλογών επισκιάζει τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν θα απαντήσω στις προηγούμενες προσβολές. Εγώ ήμουν ο πρώτος, που στις 15 Αυγούστου είπα στηρίζουμε τον Στέφανο. Δεν έχω καμία ομοφοβική ιδιότητα που προσπαθούν κάποιοι εντέχνως να μου δώσουν. Σαφώς και διαφώνησα και επιμένω και μέχρι τώρα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα, θεωρώ και επιμένω ότι μπορούσε με νομοθετικές ρυθμίσεις του συμφώνου συμβίωσης να καλυφθούν τα κενά, και είμαι αντίθετος στην τεκνοθεσία όχι για τα ομόφυλα αλλά και για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Και μπορώ να το στηρίξω και με ποια προϋπόθεση και μόνο θα μπορούσε να γίνει ανεκτό. Και είμαι κάθετος σε αυτό και νομίζω ότι είναι και η πλειοψηφία της κοινωνίας και δεν είναι ομοφοβική σε αυτό το πράγμα.

Και επίσης εμένα οι 8, οι 9 στις 10 δημοσιεύσεις μου είναι πολιτικές. Ναι και το ψαροντούφεκό μου ανεβάζω και τη μηχανή μου ανεβάζω και δεν θεωρώ κάτι κακό. Το πρόβλημα δεν είναι τι ανεβάζεις στο TikTok. Εγώ την Δώρα στην εξέδρα μιας προεκλογικής μου ομιλίας δεν την ανέβασα ποτέ».