Πολιτικη & Οικονομια

Φάμελλος κατά Κασσελάκη: «Δεν πάει άλλο αυτός ο κατήφορος»

«Ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φάμελλος κατά Κασσελάκη: Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στο κόμμα
Φάμελλος κατά Κασσελάκη: Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στο κόμμα © SOOC

Φάμελλος κατά Κασσελάκη: Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στο κόμμα - Η ομιλία του τέως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

«Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας στο κόμμα. Και ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο τέως επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Κατά την ομιλία του ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και αυτό θα γίνει μόνο με διαδικασία εκλογής νέου προέδρου. Συνέδεσε δε τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση με αυτές στο ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την επιθυμία ο ΣΥΡΙΖΑ να προηγηθεί.

«Δεν πάει άλλο αυτός ο κατήφορος», ξεκαθάρισε ο κ. Φάμελλος.

Στις 8 το βράδυ η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

Λίγο νωρίτερα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 20:00 σήμερα το βράδυ (7.09) η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που κατατέθηκε από τους «87» με 100 υπογραφές στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τους διαφωνούντες να το πράξουν, όπως προβλέπει το καταστατικό. Στο βήμα ανέβηκε μετά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έθεσε επίσης ζήτημα ηγεσίας, ενώ κατέθεσε και υποψηφιότητα για την προεδρία.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, αν το 50%+1 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής άρει την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο συγκαλείται έκτακτο συνέδριο μέσα σε τρεις μήνες το αργότερο και, εφόσον προφανώς ληφθεί απόφαση, τα μέλη και οι φίλοι εκλέγουν νέο πρόεδρο.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ομάδα των 87 κατά του Στέφανου Κασσελάκη:

Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Προσέρχομαι στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης των λεγομένων και των πράξεών μας.

Τον τελευταίο ένα χρόνο, ειδικότερα από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε στην ηγεσία του κόμματος, το κόμμα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση αρχών και αξιών.

Το κόμμα μας με απόλυτη ευθύνη του Προέδρου βρίσκεται σε παρατεταμένη εσωστρέφεια και συρρίκνωση της εκλογικής του επιρροής.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με κυρίαρχη την ευθύνη του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη δεν αντιλήφθηκε ούτε μια στιγμή γιατί η πλειοψηφία των μελών του κόμματος του έδωσε την ευκαιρία να ηγηθεί της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με ευθύνη του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ανοικτό στην κοινωνία και πόλο προοδευτικής διακυβέρνησης, μετατρέπεται σε ένα κόμμα καρικατούρα με δεξιές αποχρώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ευθύνη του Προέδρου δεν επιτελεί τον συνταγματικό του ρόλο που είναι η άσκηση δομικής αντιπολίτευσης και η δημιουργία εναλλακτικού πόλου προοδευτικής διακυβέρνησης.

Γιατί ο Πρόεδρος δεν εφαρμόζει την απόφαση του τέταρτου Συνεδρίου που μιλάει για κοινή εκλογική συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων. Οι εκφράσεις του περί συνεργασίας κουρελού ή συνεργασία της διαπλοκής τον καθιστούν πρόσωπο που δεν μπορεί να υπηρετήσει την απόφαση αυτή στα πλαίσια της ευρύτερης ανασύνθεσης των προοδευτικών δυνάμεων.

Γιατί θεωρούμε ότι το κόμμα μας βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση ηγεσίας.

Γιατί ο πρόεδρος δεν έχει την ελάχιστη πολιτική ευθιξία ώστε να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες

Γιατί ο Πρόεδρος δεν έχει την ελάχιστη πολιτική ευθιξία ώστε να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες εκλογής προέδρου.

Γιατί τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορούν να περιμένουν και ζητούν καθαρές και δημοκρατικές λύσεις.

Τώρα 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ενεργοποιούμε τις διατάξεις του άρθρου 20 παράγραφος 4 του καταστατικού και καταθέτουν πρόταση δυσπιστίας στον Πρόεδρο και ζητούμε άμεση προσφυγή στη βάση.

Φάμελλος κατά Κασσελάκη: «Δεν πάει άλλο αυτός ο κατήφορος»

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, οι επόμενες ώρες θα είναι «θερμές» στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς τα στρατόπεδα θα καταμετρούν δυνάμεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.