Πολιτικη & Οικονομια

O Παύλος Πολάκης κατέθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ζήτησε παραίτηση Κασσελάκη και εκλογές από τη βάση - Στηρίζει την πρόταση μομφής των «87»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Παύλος Πολάκης καταθέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
O Παύλος Πολάκης καταθέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

O Παύλος Πολάκης καταθέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

O Παύλος Πολάκης πήρε τη σκυτάλη στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής και έκανε λόγο για ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης, πάει σε εσωκομματικές εκλογές.

«Θέτω ζήτημα ηγεσίας γιατί με αυτή δεν μπορούμε να νικήσουμε. Μπορώ να ηγηθώ μιας νικηφόρας πορείας. Καλώ τον πρόεδρο να πάμε σε εκλογές. Ανεξάρτητα από αποτέλεσμα δηλώνω πως θα μείνω στο κόμμα για να νικήσουμε τη Δεξιά», είπε στην τοποθέτησή του.

«Πρόεδρε δεν κάνεις, στήσε κάλπες» φέρεται να είπε απευθυνόμενος στον Στ. Κασσελάκη ο Σφακιανός πολιτικός. Ο Παύλος Πολάκης δεν κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος αν ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίξει την διαδικασία εκλογών.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος (εγκριθεί ή όχι η πρόταση μομφής, εκλεγεί ή όχι πρόεδρος) γιατί «εγώ τον αριστερισμό μου τον πέρασα μικρός». Ο κ. Πολάκης ζήτησε και από τους 87 να μείνουν στο κόμμα.

Η ομιλία μου τώρα στην Κεντρική Επιτροπή…

Posted by Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis on Saturday, September 7, 2024

Οι «87» κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στην ΚΕ 

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα και αμέσως μετά την ομιλία Κασσελάκη, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κάλεσε τους επικριτές του να καταθέσουν πρόταση μορφής εναντίον του, τελικά αυτό έγινε πράξη.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκε από τον Γιάννη Μπουλέκο, εκ μέρους των «87» της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση συνοδεύεται από 100 υπογραφές.

Νωρίτερα, 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στους «87», σε κείμενο που κατέθεσαν, ανέφεραν πως «ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Αρνήθηκε την προσφυγή στις κάλπες ο Κασσελάκης

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όσους τον αμφισβητούν λέγοντας «όχι» στους «87» και τον Παύλο Πολάκη σε προσφυγή στις κάλπες για εκλογή αρχηγού και να τους προκάλεσε να καταθέσουν πρόταση μομφής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρότατη κριτική στους αμφισβητίες του, ενώ άσκησε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Κασσελάκης επεσήμανε πως αντί στο ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν στη ΝΔ «φύγετε», «κάποιοι φωνάζουν στον πρόεδρό τους «φύγε» και πρόσθεσε πως η μάχη του παλιού με το καινούργιο είναι αναπόφευκτη.

Ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.