Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης: Έριξε το γάντι σε «87» και Πολάκη - Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου

Η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΣΥΡΙΖΑ: Η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη - Λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος όπου όλα τα αντιμαχόμενα… στρατόπεδα θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και θα καθορίσουν την επόμενη μέρα του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως, «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία και ο τρόπος με τον οποίο θα μιλήσει σήμερα ο ένας στον άλλο σήμερα και αύριο εδώ μέσα ελπίζω να είναι αντάξιος του κόμματος. Από τη δική μου πλευρά αυτό θα γίνει».

Κασσελάκης: Αντί να φωνάζει η αξιωματική αντιπολίτευση στη ΝΔ «φύγετε», φωνάζει στον πρόεδρό της

Η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη 

«Δεν περιμένω να συμφωνήσουμε στα πάντα. Ας συμφωνήσουμε όμως ότι υπάρχει κάτι που μας ενώνει», υπογράμμισε στη συνέχεια και τόνισε πως υπάρχουν δύο δρόμοι: «να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για αντιπολίτευση στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης» και από την άλλη πλευρά η «στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση». «Να μην γίνουμε ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης Μητσοτάκη», κατέληξε.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει η Ερτ, o κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ που όπως είπε καταρρέει υπό το βάρο της αλαζονείας και των ψεμάτων και τόνισε πως: «ο ΣΥΡΙΖΑ το 2023 φοβήθηκε να πει θέλω να κυβερνήσω, θέλω να εφαρμόσω το δικό μου πρόγραμμα».

Μιλώντας για τα εσωκομματικά ο κ. Κασσελάκης είπε πως: «αντί η εκλεγμένη αξιωματική αντιπολίτευση να φωνάζει στη ΝΔ “φύγετε”, κάποιοι φωνάζουν στον πρόεδρό μας “φύγε”», εξήγησε.

Κασσελάκης: Οι φατρίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα.

Τόνισε πως, «ζούμε ως κόμμα αυτό που έχει πει ο Γκράμσι “το παλιό έχει πεθάνει και το νέο αργεί να γεννηθεί”» και πρόσθεσε πως το παλιό κάνει ό,τι κάνει πάντα, θα αρνείται ότι ξεπεράστηκε και θα εμποδίζει το νέο να γεννηθεί».

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης είπε πως οι φατρίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα ή αλλάζει ή βουλιάζει και τόνισε πως «το ξέφωτο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το καταστατικό συνέδριο» και πως «δεν φοβάμαι να αλλάξω την άποψή μου».

«Ας καταλάβουν όλοι οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές. Δεν φοβάμαι να αλλάξω την άποψή μου», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης και παράλληλα σημείωσε: «μην επιτρέπετε να σας μπερδέψουν. Άλλο πράγμα το σοβαρό κόμμα και άλλο το αρχηγικό κόμμα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως η εκλογή προέδρου πρέπει να γίνεται με καθολική ψηφοφορία από τη βάση, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Για τους βουλευτές «εισηγούμαι», είπε ο Στ. Κασσελάκης «την υποχρέωση κάθε υποψήφιος να είναι μέλος του κόμματος. Κατεβαίνεις με την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, η έδρα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Προτείνω να καταργηθούν όλες οι φράξιες που κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να εκλέγονται από τις Περιφερειακές Ενότητες. Άλλους συντρόφους να εκλέγει η Ανατολική Αττική, άλλους ο νότιος τομέας, άλλους ο δυτικός», είπε στη συνέχεια.

Ανέφερε οτι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. «Γι αυτό τράβηξα το χαλί. Δεν μιλάω μόνο για αυτά που με συμφέρουν, μιλάω για τα δύσκολα, μιλαώ για όλα», εξήγησε.

Για τον Αλέξη Τσίπρα: Aν δεν θες να αναλάβεις, στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο

Μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι, «η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε. Ο σεβασμός μου είναι μεγάλος και του λέω Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις, στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο».

Συνεχίζοντας για την «Αυγή» είπε: «Οταν με 8 εκατ. κρατική χρηματοδότηση μιλούσατε για κλείσιμο Αυγής πώς θα μπορούσαν τα μέσα αυτά να λειτουργήσουν με τη μισή χρηματοδότηση; Τι κάνατε με την απόφαση του 2021; Το μουτζούρη των αποφάσεων που δεν πηρατε για να κρύβετε κάτω από το χαλί, δεν θα μου τον φορτώσει κανείς. Τον μουτζούρη των αποφάσεων, λόγω της αρχής “να μπαίνουν όλα κάτω από το χαλί” δεν θα μου τον φουρτώσει κανείς».

Ανέφερε πως θα είμαι πάντα απέναντι στη χυδαιότητα και δεν με νοιάζει η επιλεκτική σιωπή όταν εγώ δέχομαι χυδαίες επιθέσεις και είπε προς τον Π. Πολάκη και σχετικά με κριτική που του έκανε για προβολή του lifestyle του πως, «αγαπητέ Παύλο ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις. Πού αρχίζει και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής. Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου και η επιλογή μου».

Face control στον ΣΥΡΙΖΑ «τέλος», τόνισε ο κ. Κασσελάκης και αναφέρθηκε στην χρήση των social media. «Οταν στον υπόλοιπο κόσμο κάνουν ολόκληρες καμπάνιες με αυτό το μέσο, κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αλλάξει κάτι», εξήγησε.

Σχετικά με την αλλαγή ονόματος που πρότεινε ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Δεν άρεσε το όνομα, δεν έχω εγωισμό να επιμείνω».

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως καποιοι τις τελευταίες εβδομάδες μετρούσαν κουκιά και όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει άλλαξαν σενάριο και ζήτησαν εκλογές. «Θα ήμουν ευτυχής και λυτρωμένος να πάω αύριο σε εκλογές γιατί δεν έχω άλλο από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τραγική ειρωνία να λένε ότι είμαι κολλημένος σε ένα κόμμα που όποιος δεν θέλει αλλαγές χαϊδεύει τις καρέκλες».

Ο κ. Κασσελάκης είπε επίσης, «δεν είναι άνετη η καρέκλα του προέδρου, δεν μπορώ να ακουμπήσω στην πλάτη της από τα μαχαίρια» και τόνισε, «έμαθα νωρίς κάτι που δεν έχουν μάθει άλλοι. Να διαβάζω τι λέει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός έχουμε πρόεδρο και αφέτέρου κουράσατε».

Έριξε το γάντι σε «87» και Πολάκη - Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε επίσης, «δεν είναι άνετη η καρέκλα του προέδρου, δεν μπορώ να ακουμπήσω στην πλάτη της από τα μαχαίρια» και τόνισε, «έμαθα νωρίς κάτι που δεν έχουν μάθει άλλοι. Να διαβάζω τι λέει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός έχουμε πρόεδρο και αφέτέρου κουράσατε».

«Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου όπως προβλέπει το καταστατικό», είπε και πρόσθεσε, «θα διαλύσω κάθε φράξια, κάθε παραμάγαζο! Ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ, πιο ενωμένος από ποτέ, θα μιλάει η βάση», υπογράμμισε.

Φωτογραφίες από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφίες: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI