Πολιτικη & Οικονομια

«Στοπ» στις περισσότερες προτάσεις Κασσελάκη για αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ

Η πλειοψηφία του οργάνου αποφάσισε ποιες προτάσεις θα «προχωρήσουν» και ποιες όχι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Στοπ» στις περισσότερες προτάσεις Κασσελάκη για αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ
«Στοπ» στις περισσότερες προτάσεις Κασσελάκη για αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ © ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες προτάσεις του Κασσελάκη απορρίφθηκαν για το κόμμα - Η πλειοψηφία του οργάνου αποφάσισε ποιες προτάσεις θα «προχωρήσουν» και ποιες όχι

Στα άκρα οδηγείται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Το κλίμα παραμένει πολωμένο και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αναμετρηθούν συσχετισμοί δυνάμεις και συμμαχίες. Χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης ζήτησε, άμεση προσφυγή στις κάλπες για εκλογή νέου αρχηγού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαφορετικά η πρόταση μομφής είναι αναπόφευκτη.

Χθες όμως συνεδρίασε και η Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, μια συνεδρίαση μαραθώνια που κράτησε ως τις 5 τα ξημερώματα, με θέμα το ποιες από τις εισηγήσεις που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης για αλλαγές, θα «προχωρήσουν» και ποιες όχι.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3z81v3rpk2x)

«Στοπ» στις περισσότερες προτάσεις Κασσελάκη για αλλαγές στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα καταργηθεί η Πολιτική Γραμματεία, δεν θα αλλάξει το όνομα της Κεντρικής Επιτροπής σε Εθνικό Συμβούλιο και δεν θα αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τους βουλευτές, μία από τις «εμβληματικές» αλλαγές που πρότεινε για αλλαγή στο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το θέμα της ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμφθηκε για το συνέδριο του κόμματος, ενώ πληροφορίες λένε ότι απορρίφθηκε κατ’ αρχήν η ονομασία «Συνασπισμός».

Επιπλέον η επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεν πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο όργανο, όμως τις διαδικασίες δεν θα παρακολουθεί εκπρόσωπος του προέδρου, όπως ήθελε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος η Κεντρική Επιτροπή θα αποτελείται από 200 μέλη και όχι από 300 που είναι σήμερα, αλλά ο αριθμός των μελών δεν θα μειωθεί στους 150 όπως είχε εισηγηθεί ο κ. Κασσελάκης.

Όσον αφορά τις τρεις θητείες των βουλευτών στην ίδια περιφέρεια η πλειοψηφία πάλι της Επιτροπής Καταστατικού εισηγήθηκε να παραμείνει ως έχει το άρθρο στο υπάρχον καταστατικό και να ισχύει το ασυμβίβαστο των 3 θητειών για τους βουλευτές από το Συνέδριο του 2022 και έπειτα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.