Πολιτικη & Οικονομια

Απάντηση στην Έλενα Ακρίτα από τον Απόστολο Κακλαμάνη: Εγώ και η μητέρα της εξακολουθούμε να ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή το ζήτημα της πρόσκλησης της Σύλβα Ακρίτας στην επέτειο του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έλενα Ακρίτα: Απάντηση από τον Απόστολο Κακλαμάνη για την πρόσκληση της μητέρας της στην γιορτή του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης απάντησε και αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, πως δεν προσεκλήθη η μητέρα της, Σύλβα Ακρίτα, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, στη γιορτή της 3ης Σεπτέμβρη.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε με αφορμή τα όσα έγραψε η Έλενα Ακρίτα:

«Σχετικά με τα αναφερόμενα για δήθεν εξαίρεση της κυρίας Σύλβας Ακρίτα από την εκδήλωση τιμής σε όσους ευρισκόμαστε εν ζωή από τα 150 ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ, η αλήθεια έχει ως εξής:

Το γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, προσπάθησε ανεπιτυχώς και επί πολλές ημέρες να επικοινωνήσει με την κυρία Σύλβα Ακρίτα στα τηλέφωνα του σπιτιού της. Κατόπιν τούτου, ανέλαβα να την αναζητήσω μέσω της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Έλενας Ακρίτα, νομίζοντας ότι λόγοι πολιτικής ευπρέπειας το επέβαλαν. Δεν το κατόρθωσα σε δύο τηλέφωνά της - ένα μάλιστα δεν ισχύει. Παραλλήλως, προσπάθησα μέσω πέντε (5) τηλεφώνων που ήταν καταχωρισμένα από το παρελθόν στο γραφείο μου και επέτυχα σε ένα από αυτά να μιλήσω με την κυρία Σύλβα Ακρίτα και να την ενημερώσω για την απόφαση του ΠΑΣΟΚ. Σημειωτέον ότι, όπως μου είπε, έλειπε από το σπίτι της για μια εβδομάδα.

Κατόπιν αυτού, το γραφείο του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσει μαζί της, στα τηλέφωνα που είχε υπόψη. Αν για την εν λόγω παρεξήγηση, υπάρχει ευθύνη, αυτή προφανώς ανήκει σε μένα.

Αυτό, όμως, δεν επιτρέπει, νομίζω, όσα προσωπικά και για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναφέρει η κυρία Έλενα Ακρίτα που άθελά της, ελπίζω, επιτρέπει σε διάφορα αντιΠΑΣΟΚ άτομα να χυδαιολογούν εναντίον του και εναντίον του ΠΑΣΟΚ στο οποίο εξακολουθούμε να ανήκουμε και η μητέρα της και εγώ».

Ακρίτα: «Ο Ανδρουλάκης δεν κάλεσε στη γιορτή του ΠΑΣΟΚ την μητέρα μου»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, με ανάρτησή της στο Facebook, επέκρινε τη διοργάνωση της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, κατηγορώντας τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, για «απρέπεια».

Σύμφωνα με την Έλενα Ακρίτα η μητέρα της, Σύλβα Ακρίτα, που υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, δεν έλαβε πρόσκληση για την εκδήλωση. Στην ανάρτησή της, σημειώνει ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τέτοιες κινήσεις, απαξιώνει και περιφρονεί την ιστορία του κόμματός του».

Η Έλενα Ακρίτα υπογραμμίζει τη συμβολή της μητέρας της στο κίνημα, αναφέροντας πως η Σύλβα Ακρίτα υπήρξε αγωνίστρια από την πρώτη μέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, προσθέτει: «Το μπόι της Σύλβας Ακρίτα δεν κονταίνει, όσο κι αν προσπαθούν μερικοί ακόμη και σήμερα».

Η κυρία Ακρίτα δημοσίευσε φωτογραφία από επίσκεψη εμβληματικών γυναικών του ΠΑΣΟΚ, όπως η Σύλβα Ακρίτα, η Αμαλία Φλέμινγκ και η Μελίνα Μερκούρη, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο στην Κύπρο, τονίζοντας τη σημασία τους στην ιστορία του κόμματος.

Έλενα Ακρίτα: Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη 

Μετά τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν στα social media, η Χαριλάου Τρικούπη έσπευσε να δώσει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα. 

«Επί δεκαήμερο τόσο το γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος, την κυρία Σύλβα Ακρίτα. Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις, ο κ. Κακλαμάνης την ενημέρωσε για την επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο. Έκτοτε, όμως, δεν υπήρξε απάντηση στα επανειλημμένα τηλεφωνήματα προκειμένου να παρασχεθούν οι λεπτομέρειες της εκδήλωσης», σχολιάζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ. 

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης τιμά βαθιά όλα τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Λυπούμαστε που με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Έλενα Ακρίτα επιχειρεί να δημιουργήσει παραπλανητικές εντυπώσεις», ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ.