Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: «Όλοι εναντίον όλων» και συνεδρίαση «αναμέτρηση» της Κεντρικής Επιτροπής

Βαθαίνει η ρήξη στο κόμμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση αναμέτρηση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο - Βαθαίνει η ρήξη στο κόμμα

Στα άκρα οδηγείται η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Το κλίμα παραμένει πολωμένο και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αναμετρηθούν συσχετισμοί δυνάμεις και συμμαχίες. Χθες στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης ζήτησε, άμεση προσφυγή στις κάλπες για εκλογή νέου αρχηγού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διαφορετικά η πρόταση μομφής είναι αναπόφευκτη.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι τοποθετήσεις από στελέχη των «87». Μια πρόταση μομφής θα πλήγωνε και τα ρευστοποιούσε το κόμμα, υποστήριξε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ κατά των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Παππάς.

Ο Παύλος Πολάκης «φωτογράφισε» το ενδεχόμενο μομφής σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία να στηθεί εσωκομματική κάλπη για την ηγεσία.

Οι «87» ζητούν κάλπη χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει αν οι ίδιοι θα καταθέσουν μομφή ή θα συνταχθούν με άλλη πρόταση μομφής που θα κατατεθεί, κοιτώντας προφανώς προς την πλευρά Πολάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις που έρχονται το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πώς θα διαμορφωθεί η εισηγητική ομιλία του προέδρου, αν θα κατατεθεί πρόταση μομφής και πώς θα απαντήσει άμεσα σε αυτή η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη.

Εάν γίνει πρόταση μομφής η διαδικασία προβλέπει ψηφοφορία και εάν γίνει δεκτή ανοίγει ο δρόμος για διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου που θα αφορά στη διαδικασία και τις υποψηφιότητες.

Ακόμα πάντως και αν δεν γίνει δεκτή, ή έστω πριν να γίνει οποιαδήποτε σχετική ψηφοφορία, ουδείς μπορεί να αποκλείσει πρωτοβουλία του προέδρου με την οποία θα πρότεινε συνεδριακή διαδικασία για να αποφασιστεί το ενδεχόμενο ή όχι να στηθεί κάλπη για τη ηγεσία. Ίσως σε αυτή τη διαδικασία να έμπαιναν στην κρίση των συνέδρων και οι προωθούμενες καταστατικές αλλαγές. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να ξεπεράσει και τον σκόπελο του να χαθεί το «τρένο» του καταστατικού συνεδρίου καθώς επιδιώκει να περάσουν μεγάλες καταστατικές αλλαγές.

Τέλος, σημειώνεται πως με το ερώτημα της διαγραφής παραπέμπει η τριμελής επιτροπή που έχει αναλάβει την υπόθεση του Χρήστου Σπίρτζη στην ολομέλεια της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία και θα συνεδριάσει την Τρίτη.