Πολιτικη & Οικονομια

Νέα αναβολή στην υπόθεση διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Πότε θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χρήστος Σπίρτζης: Νέα παράταση από το Πειθαρχικό - Πότε θα συνεδριάζει ξανά η Επιτροπή 

Παράταση πήρε και πάλι η υπόθεση διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ολοκληρώθηκε χωρίς λήψη σχετικής απόφασης το Πειθαρχικό του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, όπου θα τεθεί επό τάπητος ξανά η εισήγηση για τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη. Η νέα αναβολή εκτιμάται πως έγινε προκειμένου να μην ανέβουν περισσότερο οι τόνοι ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε περίπτωση που αποφασιζόταν διαγραφή ή αναστολή μέλους, θα έπρεπε να ζητηθεί η έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής. Αυτή τη στιγμή, δεν θα ήθελε κανείς να δυναμιτίσει και άλλο τη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου.

Νωρίτερα σήμερα (5.9) ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικά ανεπαρκή» ενώ τόνισε πως δεν γλιτώνει τις γκάφες.

«Αν διαγραφώ θα είναι τιμή μου γιατί θα διαγραφώ επειδή διατύπωσα τις απόψεις μου τις οποίες δεν θα σταμαστήχω να εκφράζω. Αμφισβητώ την τακτική του προέδρου, όχι τον ίδιο τον πρόεδρο. Το έκανα μετά τις ευρωεκλογές γιατί τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά, δεν μπορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πηγαίνει σε πραγματικό αριθμό ψήψων και ποσοστά χαμηλότερα. Ο Κασσελάκης ήταν αυτός που έταζε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα ή έστω δεύτερο και με μικρή διαφορά» συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός και συνέχισε:

«Έχει πάρα πολλές ελλείψεις, έχει πολιτική ανεπάρκεια. Αντί να κάνει επεξεργασία προτάσεων έχει μια τάση η επικοινωνία να σχετίζεται με το πρόσωπό του και με θέματα αλλότρια από την πολιτική. Έχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος μεταμοσύνκτια να κάνει ανάρτηση και να κατηγορεί τον προηγούμενο πρόεδρο για μαύρα ταμεία; Δεν έχει ομάδα να τον γλιτώνει από τις μεγάλες γκάφες» συνέχισε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε «εγώ φταίω αν εκείνος είναι ανεπαρκής; Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει χωρίς να είναι υποψήφιος αλλά για μένα δεν είναι αυτό το ζητούμενο».