Πολιτικη & Οικονομια

«Πυρά» Κασσελάκη προς Τσίπρα: Του έστελνα μηνύματα από τον Απρίλιο και εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος

«Ήμουν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλες και όλους», φέρεται να είπε στην αρχή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα - «Ήμουν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλες και όλους», φέρεται να είπε στην αρχή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας

«Ήμουν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλες και όλους», φέρεται να είπε στην αρχή της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε ότι «έναν χρόνο που βρίσκεται στη θέση του προέδρου θεωρεί ότι έναν ειλικρινής και έντιμος προς όλες και όλους». Σε αυτό το σημείο εξήγησε ειδικότερα, ότι ήταν έντιμος και απέναντι σε εκείνους που αποχώρησαν από το κόμμα, «προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Αλέξη Χαρίτση, ακόμη και προς την Έφη Αχτσιόγλου στην οποία πρότεινε να αναλάβει όποια θέση επιθυμούσε, με στόχο για να πάει το κόμμα μπροστά».

Συνεχίζοντας, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι «ήταν έντιμος και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα». Ειδικά για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ανέφερε ότι «ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνε μηνύματα για να συντονίσουν κοινές πρωτοβουλίες, όπως για τις γυναικοκτονίες αλλά εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος».

Αδιέξοδο στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θέλει κάλπες ο Κασσελάκης - Παραπομπή Πολάκη και «87» στο συνέδριο

Να μην «σηκώσει το γάντι» που του πέταξε νωρίτερα σήμερα ο Παύλος Πολάκης αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα οι 87, αποφάσισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Κάντε μου πρόταση μομφής στην ΚΕ. Θα είναι καταστροφικές οι εκλογές για το κόμμα», είπε ο Κασσελάκης στο τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας έτσι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να οδηγηθεί το κόμμα με πρωτοβουλία του σε εκλογές γιατί «μία πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα».  Ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν δημόσια το τελευταίο διάστημα και στελέχη των 87.

Σε αυτή την κατεύθυνση στην τοποθέτησή της η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε, επίσης, εκλογές ενώ κατά της προσφυγής σε νέα κάλπη τάχθηκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ο Κασσελάκης ζήτησε από τους βουλευτές να δεσμευτούν ότι δεν θα φύγουν από την ΚΟ

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, χωρίς να απαντήσει στο αίτημα για άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες είπε «θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας. Επίσης είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο (Πολιτική Γραμματεία) που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τους βουλευτές να δεσμευτούν ότι δεν θα φύγουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ο Παύλος Πολάκης σχολίασε φεύγοντας «οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες, τις λέω στα όργανα». Από την πλευρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου άφησε σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Υπάρχει πρόβλημα δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Υπάρχει πλήρης διάλυση του κόμματος με ευθύνη της ηγεσίας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα αναμένεται αν τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και οι 87 θα καταθέσουν πρόταση μομφής στην Κεντρική Επιτροπή στις 7-8 Σεπτεμβρίου.