Πολιτικη & Οικονομια

Οι όροι του Πολάκη

Όταν οι μεγάλοι σταρ αποχωρούν από τον θίασό τους η επιστροφή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση

Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Όταν οι μεγάλοι σταρ αποχωρούν από τον θίασό τους η επιστροφή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί υποχωρήσεις από τον θίασο, τα μέλη του οποίου διαπιστώνουν ότι χωρίς τον σταρ δεν μπορούν να υπάρξουν. Γι’ αυτό θίασος που έφτιαξε ο μπρόεδρος Αλέκσης έπρεπε να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Παύλου του Πολάκη κι έτσι από εδώ και στο εξής:

  1. Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί σε μεγέθυνση η περίφημη φωτογραφία του Πολάκη με την κωλοχτύπα δίπλα στο πορτρέτο του Άρη του Βελουχιώτη.
  2. Θα απαγορευτεί σε όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στους συγγενείς τους πρώτου βαθμού να εμβολιάζονται για τον κορονοϊό και από τα υπόλοιπα εμβόλια θα μπορούν να κάνουν μόνο όσα έχουν την έγκριση του δρ. Πολάκη.
  3. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει πρόταση νόμου για την αποποινικοποίηση φορολογικών εγκλημάτων που αφορούν την τήρηση διπλών βιβλίων και πρόταση νόμου για την αποποινικοποίηση της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας σε γάμους, βαφτίσια και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις.
  4. Οι συγκεντρώσεις του κόμματος θα ανοίγουν με λυράρηδες και μπαλοθιές, ενώ στους συγκεντρωμένους θα μοιράζονται ρακές.
  5. Στα γεύματα (επίσημα ή όχι) τα οποία θα οργανώνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα σερβίρονται μόνο κοψίδια ή ψάρια στη σχάρα και προτηγανισμένες πατάτες, θα απαγορεύονται τα μαχαιροπήρουνα, ενώ το ρέψιμο θα είναι υποχρεωτικό προκειμένου οι καλεσμένοι να δείξουν την ευχαρίστησή τους.
  6. Οι σύντροφοι θα απευθύνονται στον Παύλο Πολάκη με σκυμμένο το κεφάλι και θα τον αποκαλούν «Μεγάλο Ψαροτουφεκά» ή «Σύντροφο γιατρό». Ταυτοχρόνως θα απαγορεύεται να αποκαλείται «γιατρός» οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του κόμματος. Επίσης, θα απαγορεύεται σε όλους να βγάζουν φωτογραφίες με ψάρια που έχουν ψαρέψει ή με πρόβατα που έχουν κουρέψει.
  7. Όλες οι ανακοινώσεις του κόμματος θα γράφονται με κεφαλαία και θα ξεκινούν πάντα με τη φράση «ΆΚΟΥ ΚΑΛΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ…».
  8. Θα δημιουργηθεί ειδική αίθουσα στην Κουμουνδούρου στην οποία θα γίνονται μαθήματα σκοποβολής υπό την επήρεια ρακής με στόχους ομοιώματα των Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη
  9. Θα απαγορεύεται στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ξυρίζονται και να εμφανίζονται περιποιημένοι δημοσίως.
  10. Στέλεχος το οποίο στις δημόσιες τοποθετήσεις δεν βρίζει, δεν στοχοποιεί και δεν συκοφαντεί κάποιον αντίπαλο ή κάποιον δημοσιογράφο θα παραπέμπεται στο πειθαρχικό με το ερώτημα της διαγραφής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διορία να ικανοποιήσει τους όρους του αψύ Σφακιανού μέχρι τη ΔΕΘ. Σε διαφορετική περίπτωση ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα δεν θα πάει ποτέ στη Θεσσαλονίκη και το κόμμα θα εκπροσωπηθεί από τον ίδιο τον Μεγάλο Ψαροτουφεκά. Και μπράβο του.