Πολιτικη & Οικονομια

Γεροβασίλη: Γίνεται προσπάθεια αποπομπής για διαφορετικές αντιλήψεις

Πώς σχολιάζει η βουλεύτρια Άρτας την πρόταση για αλλαγή ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλγα Γεροβασίλη
Γεροβασίλη: Γίνεται προσπάθεια αποπομπής για διαφορετικές αντιλήψεις © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Όλγα Γεροβασίλη: Η βουλεύτρια Άρτας για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, την υπόθεση Σπίρτζη και την πρόταση Κασσελάκη για αλλαγή ονόματος στο κόμμα

Τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο σχολίασε σήμερα στο OPEN η Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι κεντρική επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να εκδιωχθούν άνθρωποι, να γίνει νομή της εξουσίας».

Σχετικά με το ενδεχόμενο διαγραφής Σπίρτζη, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «είναι πρωτοφανές να γίνεται προσπάθεια αποπομπής για διαφορετικές αντιλήψεις που εκφράζονται δημοσίως και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στον χώρο μας. Εκτιμώ ότι είναι πολλές κινήσεις τελευταία αμέσως μετά τις ευρωεκλογές που είναι ρίξεις και διχασμού. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτό περιλαμβάνει και ένα συρρικνωμένο κόμμα. Μου κάνει εντύπωση πως οι άνθρωποι ξεχνάνε τους σημαντικούς υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα. Μου κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα ξεχνιούνται ορισμένα πράγματα και πώς με μια μονοκοντυλιά επειδή έτσι βολεύει στη στιγμή να διαγράφεται μια ιστορία».

Η Όλγα Γεροβασίλη ρωτήθηκε για το τι θα συμβεί αν γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και τις κερδίσει ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης: «Ο καθένας θα μετρήσει τη θέση του απέναντι σε αυτό. Αν επιβεβαιωθεί η ατζέντα του εδώ είμαστε» απάντησε η βουλεύτρια Άρτας και σχολίασε ότι θα σκεφτεί - σε μία τέτοια περίπτωση - αν θα συνεχίσει να είναι μέλος του κόμματος. «Ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη πριν από έναν χρόνο αλλά όχι με αυτή την ατζέντα. Γι αυτό η δική μου πρόταση για να σταματήσει το καθοδικό σπιράλ και η εσωστρέφεια είναι ότι η λύση είναι στα μέλη. Πάμε στα μέλη να δώσουν τη λύση δεν υπάρχει άλλος τρόπος και αυτό να το προτείνει ο ίδιος».

Η Όλγα Γεροβασίλη για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείσα για τον Παύλο Πολάκη και την επιστροφή του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «όλο αυτό το παιχνίδι αφορά την ηγεσία του κόμματος, μια διαγραφή μισή που έγινε με σκεπτικό και μια επαναφορά χωρίς σκεπτικό. Έγινε μια διαγραφή της κυρίας Λινού χωρίς κατηγορία και της ζητήθηκε πίσω η έδρα, θυμάστε να έγινε αυτό με τον Πολάκη; Έχουμε ανακολουθία διαρκών αιφνιδιασμών στη μάχη των συσχετισμών στην ΚΕ και το επερχόμενου συνεδρίου. Όλα αυτά μας απαξιώνουν στα μάτια της κοινωνίας, όλα αυτά δεν θα έπρεπε να συμβούν».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για όριο στις εκλογές βουλευτών στην ίδια περιφέρεια, η κ. Γεροβασίλη τη χαρακτήρισε «ιστορία με μεγαλύτερα προβλήματα». «Δεν μπορεί να είναι έρμαιο οποιαδήποτε μηχανισμού ή προέδρου για άλλου τύπου στόχους, όπως και οι εκκαθαρίσεις στοχεύουν σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο κόμμα από μια κεντρική εξουσία».

Γεροβασίλη: Περιττή η συζήτηση για αλλαγή του ονόματος

Ακόμη, η βουλεύτρια ρωτήθηκε για την πρόταση αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «περιττή συζήτηση». «Ο κάθε πολίτης που ακούει ΣΥΡΙΖΑ έχει στο νου του μια ιστορία και μια κυβέρνηση που κατά την άποψή μου συνεισέφερε θετικά. Νομίζω ότι αυτό το φορτίο θα πρέπει να το κουβαλήσουμε και να το παραδώσουμε με τις αλλαγές που χρειάζονται για την προσαρμογή προς το άνοιγμα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3y53fhyxlkx)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.