Πολιτικη & Οικονομια

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε βρεφονηπιακό σταθμό με μήνυμα για το Δημογραφικό

«Έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης σε οικογένειες με μικρά παιδιά» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη σε βρεφονηπιακό σταθμό με μήνυμα για το Δημογραφικό και τη στήριξη στις οικογένειες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα (4.9) σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Θησείο, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τους πολύ μικρούς μαθητές και έστειλε το μήνυμα για «έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης σε οικογένειες με μικρά παιδιά». 

«Η σχολική χρονιά για τους παιδικούς σταθμούς έχει ήδη ξεκινήσει. Να επαναλάβω την προσήλωση της κυβέρνησής μας στην ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά. Να μπορούν οι οικογένειες να γνωρίζουν ότι μπορούν να αφήσουν τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς που δίνουν έμφαση στην ποιότητα. Φέτος, αυξήσαμε τα βάουτσερ που δίνουμε», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: 

«Ο σκοπός μας είναι κάθε χρόνο να προσφέρουμε περισσότερα βάουτσερ για να βοηθήσουμε τις οικογένειες. Είναι μία πτυχή της πολύπλευρης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Περισσότερα στη ΔΕΘ. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι δεν αρκεί να πηγαίνουμε τα βρέφη σε ένα χώρο να περνάνε την ώρα τους. Δουλεύοντας με μία έγκριτη ομάδα επιστημόνων ενισχύουμε τις παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες. Οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου δημιουργούνται τα πρώτα χρόνια. Το τι συμβαίνει εδώ έχει μεγάλη σημασία. Αποδίδω βάρος και σημασία στα προγράμματα διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών».

Παιδάκια στο προαύλειο βρεφονηπιακού σταθμού γεμάτο παιδάκια κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη © (POOL/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ/EUROKINISSI