Πολιτικη & Οικονομια

Γεροβασίλη για προτάσεις Κασσελάκη: Επέλεξε ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα

Τι είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γεροβασίλη: Τι είπε για τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη - Γιατί επέλεξε τον χαρακτηρισμό μικρό προσωποπαγές κόμμα

Για ένα μικρό προσωποπαγές κόμμα έκανε λόγο μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικές της δηλώσεις αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ο ίδιος ο πρόεδρος θα έπρεπε να δώσει τη λύση και να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των μελών» και πως «ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κοιτάζει κυρίως τα μέλη, διεκδικεί αδιεμασεολάβητη σχέση».

«Όλα τα άλλα ποιος θα κάνει μομφή, αν θα διώξει τον έναν βουλευτή για να κάνει το χατίρι σε κάποιον άλλο, σε ποιον θα μοιράσει την εξουσία της ΚΟ είναι αυτά που δημιουργούν βαθύτατα πολιτικό και αξιακό πρόβλημα» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τις αλλαγές που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «επιτείνεται η άποψη σε μένα ότι τώρα ξετυλίγεται μια ατζέντα (σ.σ. από τον Στέφανο Κασσελάκη) για να κριθεί».

«Ο τρόπος των προτάσεων λέει ο πρόεδρος, οι επιλογές του, τα μέλη και με κατάργηση των οργανώσεων που θα αντικατασταθούν με λέσχες φίλων. Στην ουσία, όμως, δεν το εννοεί αυτό για τα μέλη αλλά φοβάται να απευθυνθεί στη βάση καθώς όταν του ζητήσαμε να πάει σε δημοψήφισμα το απέρριψε», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να συζητήσουμε αλλαγές απαραίτητες εκσυγχρονσιμού μιας κυβερνώσας παράταξης της αριστεράς» προσθέτοντας με αφορμή την πρόταση και για αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι συμβολισμοί έχουν τον ρόλο τους, το οργανωτικό-συμβολικό υποκρύπτει βαθύτατα πολιτικά ζητήματα».

«Η εκτίμησή μου είναι ότι συρρικνώνεται διαρκώς το κόμμα και η ΚΟ με όλο αυτό τον κύκλο εσωστρέφειας με ευθύνη του προέδρου και της ηγετικής ομάδας. Τα παιχνίδια αντιπερισπασμών, νομής της εξουσίας, μας βάζουν σε εσωστρέφεια, διχασμούς και διαρέσεις που δεν βοηθάνε, και στην καλύτερη εκδοχή αφήνουν αδιάφορη την κοινωνία ενώ στη χειρότερη οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος» πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη.

Στην ερώτηση, τέλος, αν θα είναι υποψήφια απάντησε «αφήστε να δούμε τις εξελίξεις, βήμα-βήμα, ο στόχος είναι να συμβάλουμε θετικά».