Πολιτικη & Οικονομια

Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με τον Χάρη Δούκα: «Ήρθε η ώρα, οι δήμοι να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην κυβέρνηση»

Όσα συζήτησαν οι δύο δήμαρχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Μώραλη - Δούκα
Συνάντηση Μώραλη - Δούκα © X

Συνάντηση Μώραλη - Δούκα: «Οι δήμοι να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην κυβέρνηση» - Όσα συζήτησαν

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά τον Δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Χάρη Δούκα.

Επίκεντρο της συζήτησης ήταν μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται του ενδιαφέροντος της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τους κ.κ. Μώραλη και Δούκα να συμφωνούν πως πρέπει να δοθούν λύσεις από την κεντρική διοίκηση, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αυτοδιοίκησης. Αναφορά έγινε επίσης και στις επικείμενες εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, με τον οποίο συζητήσαμε μια σειρά αυτοδιοικητικών ζητημάτων. Οι διαπιστώσεις είναι κοινές για τα προβλήματα στην αυτοδιοίκηση, τα οποία είναι πιο οξυμένα από ποτέ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πλέον μιλάμε για τη δυνατότητα να λειτουργούμε, έχουμε τέτοιου είδους ανησυχίες.

Συζητήσαμε πολλά θέματα σε διάφορους τομείς και σε αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξουν τοποθετήσεις και από τους δύο στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, το οποίο θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο. Οι ανησυχίες μας για τα κρίσιμα αυτοδιοικητικά θέματα είναι έντονες και σε αυτό το πλαίσιο θα μιλήσουμε από κοινού και με άλλους συναδέλφους, ώστε να συγκροτήσουμε μια άποψη και εν συνεχεία να πιέσουμε την κυβέρνηση, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, τα οποία θέτουμε και για τα οποία ενώ μας απαντούν ότι έχουμε δίκιο, στην πράξη δεν έχουμε δει ακόμα να επιλύονται.

Στο περιθώριο της συνάντησής μας συζητήσαμε όπως ήταν φυσικό για την υποψηφιότητα του Δημάρχου στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία σε μια διαδικασία που πρέπει να απασχολεί όλους τους Έλληνες πολίτες, γιατί σε κάθε περίπτωση πρέπει αυτός ο χώρος να βρει τον δρόμο του. Όλοι οι υποψήφιοι είναι άξιοι, θα δώσουν μια αξιοπρεπή «μάχη» και θα δούμε τον Οκτώβριο τα αποτελέσματα».

O Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Χάρης Δούκας, δήλωσε:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Δήμαρχο Πειραιά. Έχουμε κάνει έτσι κι αλλιώς πάρα πολλούς αγώνες στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για να ενισχύσουμε την αυτονομία, τις αρμοδιότητες, τους πόρους που πρέπει να δίνονται στην αυτοδιοίκηση.

Όπως ξέρετε, είναι συνταγματική επιταγή η αυτονομία της, αλλά παραμένει ημιτελής. Γι’ αυτό χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και αγώνας. Νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη περίοδο. Χρειαζόμαστε λόγω των αυξημένων αναγκών να αποκτήσουμε ξανά δύναμη, να σηκώσουμε ανάστημα απέναντι στην κεντρική κυβέρνηση και να δείξουμε ότι η αποκέντρωση στην πράξη μπορεί να προχωρήσει.

Έχουμε φτιάξει και ένα αυτοδιοικητικό κίνημα, πέρα από χρώματα και κόμματα, που στόχο έχει να μπορέσουμε να απαντήσουμε στην πράξη στα προβλήματα των πολιτών. Η αποκέντρωση είναι στην καρδιά και της δικής μου υποψηφιότητας. Απέναντι στο επιτελικό και υπερσυγκεντρωτικό κράτος της κυβέρνησης η δική μου προσέγγιση είναι: αποκέντρωση, τοπικότητα, συμμετοχή, ρόλος και δύναμη στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης».

Σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Δούκας ανέφερε χαρακτηριστικά:«Με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη έχουμε κάνει πάρα πολλούς αγώνες στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για να ενισχύσουμε την αυτονομία, τις αρμοδιότητες και τους πόρους που πρέπει να δίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ήρθε η ώρα, οι δήμοι να αποκτήσουν ξανά δύναμη, να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην κεντρική κυβέρνηση και να δείξουν ότι η αποκέντρωση στην πράξη μπορεί να προχωρήσει.

Απέναντι στο επιτελικό και υπερσυγκεντρωτικό κράτος της κυβέρνησης η μόνη πειστική προσέγγιση είναι: αποκέντρωση, τοπικότητα, συμμετοχή, ρόλος και δύναμη στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, τον πρώτο βαθμό εγγύτητας με τους πολίτες».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.