Πολιτικη & Οικονομια

Εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ απόψε στο Ζάππειο

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πολιτες, ομιλια, σημαιες
Το ΠΑΣΟΚ γιορτάζει φέτος 50 χρόνια πολιτικής παρουσίας © ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Εορταστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ απόψε στο Ζάππειο 

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτέμβρη 1974, πραγματοποιείται σήμερα στις 19:30 στο Ζάππειο.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία - αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο και το έργο του ταυτίστηκε με τον αγώνα κατά της χούντας και τη Μεταπολίτευση.

«Καλημέρα και χρόνια μας πολλά! Σήμερα το βράδυ στο Ζάππειο, γιορτάζουμε όλες και όλοι μαζί! Ενωμένοι!» Με αυτή την ανάρτηση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, προσκαλεί τους φίλους και ψηφοφόρους του Κινήματος στην εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ στις 19:30 στο Ζάππειο.

Κάλεσμα έκανε και ο Χάρης Δούκας

Κάλεσμα για τη σημερινή 3η του Σεπτέμβρη στο Ζάππειο έκανε χθες με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα και ο Χάρης Δούκας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος αρχηγός σε ανάρτησή του υπογραμμίζει ότι απευθύνει κάλεσμα «για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ενωμένοι και για να αντλήσουμε δύναμη από τις ρίζες μας, για τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε να κάνουμε». Ο κ. Δούκας κλείνει το μήνυμά του με την επισήμανση ότι «ήρθε η ώρα της υπέρβασης και της νίκης»

Άννα Διαμαντοπούλου: Δυνατό ΠΑΣΟΚ σημαίνει δύναμη στη κοινωνία

Η Άννα Διαμαντοπούλου από την ίδια ιστορική αίθουσα όπου στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε χθες ότι: «Δυνατό ΠΑΣΟΚ σημαίνει δύναμη στη κοινωνία. Τώρα είναι η ώρα».

Στην ομιλία της η υποψήφια πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Σε αυτή την αίθουσα ακριβώς πριν από μισό αιώνα άναψε η σπίθα της αλλαγής και ανέτειλε ο ήλιος για όλους. Πέρασαν 50 χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε με επιτεύγματα και με λάθη. Τα τελευταία 15 χρόνια ζούμε σε κρίσεις και η μεγαλύτερη διαφορά με το 1974 είναι ότι η νεολαία δεν βλέπει ευκαιρίες μπροστά της και δεν συμμετέχει. Σήμερα το πολιτικό μας σύστημα είναι σε ρευστοποίηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε συνεχή καθοδική πορεία. Η αξιωματική αντιπολίτευση διαλύεται. Το ΠΑΣΟΚ – το Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για το μέλλον. Μπορεί να γίνει αύριο ισχυρή αντιπολίτευση και μεθαύριο κυβέρνηση. Για να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ Μεγάλο και Κυβερνών. Για μια Ελλάδα με δημοκρατία και ασφάλεια για όλους. Για μια Ελλάδα που Παράγει. Για μια Ελλάδα με δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή. Για μια Ελλάδα πρωτοπόρα στον 21ο αιώνα. Για μια Ελλάδα των νέων που μένουν, επιστρέφουν, δημιουργούν και μεγαλουργούν».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, απευθυνόμενη ειδικότερα στους νέους που βρίσκονταν στην αίθουσα, σημείωσε: «Καλείστε σήμερα να σπάσετε τα τείχη μιας αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής που θέλει τη νεολαία να ζει με επιδόματα, να βάλετε στην άκρη το “τίποτα δεν γίνεται σε αυτή τη χώρα” – να πούμε όλοι μαζί ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αγαπούμε βαθειά την πατρίδα μας και τη θέλουμε δίκαιη, ευημερούσα και πρωτοπόρα. Μα κανείς δεν θα το κάνει για εμάς. Όμως πριν και πρώτα απ’ όλα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης μεταξύ μας και η ανάληψη της ευθύνης. Και αυτή την εμπιστοσύνη θέλω να ξαναχτίσω. Και αυτή την ευθύνη θέλω να υπηρετήσω και εγώ ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με ρεαλισμό και λογική, πίστη στα δικαιώματα και την ενότητα, με υψηλά ιδανικά και ανοιχτό κόμμα».

Παύλος Γερουλάνος: Το σχέδιο για την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ

Ανήμερα της επετείου των 50 ετών από την ίδρυση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, από τον Ανδρέα Παπανδρέου, επέλεξε και ο Παύλος Γερουλάνος να μιλήσει (στις 12:00 το μεσημέρι) σε μεγάλη διαδικτυακή συνάντηση φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του, στην Ελλάδα και στον απόδημο Ελληνισμό. Ο τίτλος της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι «Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη τότε, Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη τώρα: Το σχέδιο για την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ» με στόχο «ένα ανοιχτό στην κοινωνία και κυρίαρχο στον πολιτικό του χώρο, Κίνημα έτοιμο να νικήσει και να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ξανά, στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Όπως έχει υπογραμμίσει, βασική επιδίωξή του είναι η επικαιροποίηση των ιδεών του χθες, σε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν χαίρεται μόνο για τα 50 χρόνια που έζησε, αλλά θα κοιτάζει μπροστά και θα οραματίζεται τί μπορεί να προσφέρει, τα επόμενα πενήντα χρόνια. Περιγράφοντας το όραμά του για το ΠΑΣΟΚ, ο κος Γερουλάνος έχει θέσει τρεις στόχους: Σχέδιο για τη χώρα, οργάνωση του κόμματος, ηγετική ομάδα που θα πείθει ότι αυτά που λέει, μπορεί να τα κάνει πράξη.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Τώρα είναι η πιο μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ

Η Νάντια Γιαννακοπούλου από το Περιστέρι χθες είπε με αφορμή την επέτειο του ΠΑΣΟΚ ότι αποτελεί την πηγή έμπνευσης για μια νέα αρχή, ένα κάλεσμα να ανταποκριθούμε στην εθνική ανάγκη για μια ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ όχι σαν κόμμα μικρών βημάτων, συμβιβασμού με την ουσιαστική ακινησία γύρω από μικρά ποσοστά, αλλά ως κόμμα που θα πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει την χώρα.

«Αφήνοντας πίσω σχήματα του παρελθόντος και κάθε ετεροπροσδιορισμό, αναδεικνύοντας τον βαθιά μεταρρυθμιστικό, αντι-λαϊκίστικο χαρακτήρα του, μη αναζητώντας λύσεις σε φαντασιακά σχήματα, μη πιστεύοντας ότι με σκεπτικά και τακτικές προηγούμενων δεκαετιών μπορούμε να εκφράσουμε την κοινωνία σήμερα και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους», υποστηρίζει η κυρία Γιαννακοπούλου και εκτιμά: «Τώρα είναι η πιο μεγάλη ώρα. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει ως δύναμη της Σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρύθμισης, του πατριωτισμού και της Κεντροαριστεράς, όπως πάντα ήταν, να αποτελέσει την δύναμη της ελπίδας και της νίκης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές».

Μιχάλης Κατρίνης: Απαραίτητο το κλίμα ένωσης στο ΠΑΣΟΚ

Ο Μιχάλης Κατρίνης που επιστρέφει από περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία δίνει έμφαση με αφορμή την επέτειο στη διαμόρφωση ενωτικού κλίματος για την επόμενη μέρα. Μιλώντας χθες στα Γρεβενά αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα και στις αναγκαίες πολιτικές, όπως:

  • Η παραγωγική ανασυγκρότηση και η αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα που θα δημιουργήσει νέες δουλειές και θα κρατήσει τους ανθρώπους στον τόπο τους.
  • Φορολογικά κίνητρα για νέους μικρούς και πολύ μικρούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους.
  • Μέτρα στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών και εξομοίωση των δικαιωμάτων των τρίτεκνων οικογενειών με αυτά των πολύτεκνων.
  • Ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική για οικογένειες με παιδιά με εφαρμογή της κοινωνικής κατοικίας και όχι ημίμετρα.
  • Μέτρα στήριξης και φορολογικές ελαφρύνσεις για την απόκτηση παιδιών σε γονείς με ηλικία έως 30 ετών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες ή στο τιμόνι της χώρας;
Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες ή στο τιμόνι της χώρας;

Το ζητούμενο δεν είναι αν «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», αλλά τι είδους ΠΑΣΟΚ χρειάζεται η κοινωνία και η χώρα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις και να πάνε μπροστά

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.