Πολιτικη & Οικονομια

Τα νούμερα της εβδομάδας | 28 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου

7 μετάλλια είχαν κερδίσει οι Έλληνες υπεραθλητές μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, στους Παραολυμπιακούς αγώνες οι οποίοι διεξάγονται στο Παρίσι

img_0317_1.jpg
Σταμάτης Ζαχαρός
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα νούμερα της εβδομάδας | 4 - 10 Σεπτεμβρίου 2024
© Hellenic Paralympic Comittee

Τα νέα της εβδομάδας 28 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς

9,9% ήταν το ποσοστό ανεργίας για τον Ιούλιο του 2024.

28,2% ήταν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφηκε στην Ελλάδα, το Σεπτέμβριο του 2013.

17,8% ήταν το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο του 2019, όταν δηλαδή η ΝΔ ανέλαβε την εξουσία.

1,192 δισ. ευρώ ήταν οι δαπάνες της ΔΥΠΑ το 2019, την εποχή δηλαδή που ο Αλέξης Τσίπρας τρομοκρατούσε με υπερβολική ένταση τους πολίτες, επιμένοντας ότι η ΝΔ θα περικόψει τα επιδόματα.

1,760 δισ. ευρώ είναι οι προυπολογισμένες δαπάνες της ΔΥΠΑ για το τρέχον έτος. Με άλλα λόγια, μισοί άνεργοι - (σχεδόν) διπλάσια επιδόματα, σε σχέση με μερικά χρόνια πριν.


342 εγκληματικές ομάδες, οι οποίες απαρτίζονταν συνολικά από 2.549 μέλη, δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας το 2022 σύμφωνα με σχετική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για το σοβαρό και οργανωμένο έγκλημα.

51,75% επί του συνόλου είναι εγχώριες, δηλαδή με “μπουμπούκια” που έχουν ελληνική υπηκοότητα.

18,13% επί του συνόλου, είναι μικτές, δηλαδή κάνουν πράξη τη διεθνή συνεργασία.

30,12% επί του συνόλου είναι αλλοδαπής προελεύσεως.

36,89% επί του συνόλου των αλλοδαπών ομάδων είναι Αλβανοί, ακολουθούμενοι από Βούλγαρους σε ποσοστό 18,44%, Πακιστανούς σε ποσοστό 12,62%, Σύριους σε ποσοστό 6,79% και Γεωργιανούς σε ποσοστό 5,82%.

158.000.000 ευρώ εκτιμάται ότι είναι ο συνολικός τζίρος και αφορά σε κλοπές (διαρρήξεις και τροχοφόρων) όπως και σε ληστείες.

72% των κλοπών και διαρρήξεων πραγματοποιούνται από ημεδαπούς εγκληματίες.

86% των ημεδαπών εγκληματιών ήταν Έλληνες τσιγγάνοι ή Ρομά όπως επέβαλε παλαιότερα η πολιτική ορθότητα να τους αποκαλούμε.


38 δολάρια κοστίζει στο επίσημο site της Nike, το Hijab το οποίο κυκλοφόρησε η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών. Για να έχουν προφανώς την επιλογή να γυμνάζονται και όσες γυναίκες δεν έχουν την επιλογή να μην το φορέσουν.

60 ημέρες μετά την αγορά μπορούν να επιστρέψουν το προϊόν τα μέλη της Nike, χωρίς καμμία χρέωση. Υποθέτω ότι δεν θα γίνονται δεκτές επιστροφές αν το προϊόν έχει ίχνη από λιθοβολισμό.


455 γραμμάρια κάνναβης περιείχε η συσκευασία την οποία παρέδωσε σε εταιρεία courrier, ένας άνδρας στο Κιλκίς. Προφανώς συνελλήφθη. Ωστόσο οφείλουμε να εξάρουμε τη συμβολή των εταιρειών ταχυμεταφορών στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών. Μέχρι να φθάσει το δέμα με courrier, ο εξαρτημένος αναγκαστικά θα έχει κόψει τα ναρκωτικά.


31,2% έλαβε το AfD στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο κρατίδιο της Θουριγγίας, ενισχύοντας τις δυνάμεις του κατα 7,8% σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Στη Θουριγγία, η οργάνωση της AfD θεωρείται επισήμως "εξακριβωμένη ακροδεξιά εξτρεμιστική" δύναμη και ο επικεφαλής της, Μπγερν Χέκε έχει χαρακτηριστεί με δικαστική απόφαση “φασίστας”.

24,5% έλαβε το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, το οποίο κατετάγη δεύτερο.

15,7% έλαβε η BSW, η οποία ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο Ιανουάριο από την πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς Ζάρα Βάγκενκνεχτ, με θέσεις υπέρ της Ρωσίας και της περιοριστικής πολιτικής για το προσφυγικό. Μύρισε Βαϊμάρη και βασιλικό.


0,39 πυροσβέστες ανά εργαζόμενο απασχολούνται συνολικά στην Ελλάδα, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο να είναι 0,18 πυροσβέστες ανά εργαζόμενο. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

0,49 πυροσβέστες ανά εργαζόμενο απασχολούνται στην πρώτη Ρουμανία και 0,05 στην τελευταία Ολλανδία.

362.400 είναι συνολικά οι πυροσβέστες σε όλη την Ε.Ε. Στην Ελλάδα κλασσικά “η Κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει το Πυροσβεστικό σώμα και δεν κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις”.

0,6% του συνολικού κρατικού προυπολογισμού διαθέτει η Ελλάδα για την πυρόσβεση γεγονός που τη φέρνει στη δεύτερη θέση της Ε.Ε. μαζί με Τσεχία, Εσθονία, Λιθουανία και Γερμανία. Πρώτη με 0,7%, φυσικά η Ρουμανία. Τελευταία με 0,1% η Δανία. Ευτυχώς δηλαδή που δεν γίναμε “Δανία του νότου”.


7 μετάλλια είχαν κερδίσει οι Έλληνες υπεραθλητές μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, στους Παραολυμπιακούς αγώνες οι οποίοι διεξάγονται στο Παρίσι.

3 εξ αυτών είναι αργυρά και τα κατέκτησαν οι Λήδα-Μαρία Μανθοπούλου, ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης και ο Αντώνιος Τσαπατάκης.

4 χάλκινα κατέκτησαν οι Χριστίνα Γκέντζου, Ελένη Παπασταματοπούλου, Γιώργος Πολυχρονίδης και Κωνσταντίνος Τζούνης. Η στήλη εύχεται και στους υπόλοιπους υπεραθλητές να διαπρέψουν.


23 ρουσφέτια του Άδωνι Γεωργιάδη είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση με τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο Παύλος Πολάκης καταθέτοντας στο δικαστήριο.

4 ήταν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ τους και ο Υπουργός Υγείας. Αθωώθηκαν όλοι.


20.000 έως 30.000 υπάλληλοι Δημοσίου και ΟΤΑ θα λάβουν ώς μπόνους 2 μισθούς καθώς “έπιασαν” τους στόχους που είχαν τεθεί από τις υπηρεσίες τους.

40% του συνολικού πακέτου “πριμοδότησης” θα διατεθεί “οριζόντια” σε όλους του εργαζόμενους στο δημόσιο. Δηλαδή είτε “έπιασαν” στόχους είτε καθάριζαν φασολάκια.

15% των ετήσιων αποδοχών θα είναι το “ταβάνι” για το μπόνους του κάθε υπαλλήλου, ώστε να αποφευχθεί (κατα το δυνατόν) η κάθε είδους συναλλαγή με τους προϊσταμένους που θα αποφασίζουν ποιος θα λάβει το μπόνους και το ύψος του.


42.538.219 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν από τα 39 ελληνικά αεροδρόμια κατα το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

9,5% αυξημένη είναι δηλαδή η κίνηση σε σχέση με τα 38.833.074 επιβάτες που διακινήθηκαν το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

14,6% ήταν η αύξηση επιβατών κατα το ίδιο διάστημα στο “κεντρικό” αεροδρόμιο της χώρας, το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.


Verba Volant

Σωκράτης Φάμελλος

«Θέτω θέμα λανθασμένης και επιζήμιας πολιτικής της ηγεσίας μας».
Ο αποπεμφθείς αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλει λανθασμένη και επιζήμια πολιτική σε συνέντευξη του, λίγα λεπτά μετά την απομάκρυνσή του. Προηγουμένως, δεν έβλεπε λάθη. Όλα έβαιναν καλώς. Εκτός αν έχει την ψυχραιμία και τη διορατικότητα να θεωρεί ως μοναδικό λάθος πολιτικής, την απόλυσή του.

Νίνα Κασσιμάτη

«Εγώ θεωρώ από την πρώτη στιγμή, ότι κάποια στιγμή πρέπει να γυρίσει. Δηλαδή ΟΚ, έγινε αυτό που έγινε εκείνη την ημέρα, για λόγους τους οποίους είδαμε ότι τελικά δεν ευσταθούσαν… οι διάφορες επικλήσεις περί ασθένειας της κυρίας κ.λπ.».
Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. βάζει τα πράγματα στη θέση τους για την αποπομπή Πολάκη. Καταλάβαμε. Έγινε λάθος και τον έδιωξαν. Η κυρία δεν ήταν άρρωστη και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει πρόβλημα στο να την τραμπουκίζει ο Πολάκης. Μάλλον πρέπει να του ζητήσουμε και συγγνώμη. Άλλωστε η “κυρία” δεν ήταν καμμία αλληλέγγυα-αριστερή-αγωνίστρια. Μια δεξιά ήταν.

Παύλος Πολάκης

«Με πήρε η Λινού χθες τηλέφωνο, της είπα ότι είναι άτιμη και να μη με ξαναπάρει».
Ήταν πτωχή πλην τίμια η συντρόφισσα μέχρι που τον ενόχλησε. Μετά έγινε πλούσια και άτιμη.

Vegan εμπρηστές

«Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά. Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε. Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τρόπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι».
Αυτή ήταν η ανακοίνωση/ανάληψη ευθύνης (σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου) για την πυρκαγιά σε εργοστάσιο αυγών στη Θεσσαλονίκη. Αν το βρίσκετε φαιδρό; Απλά να επισημάνω ότι τελικώς απεδείχθη πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα και οι vegan εμπρηστές απλώς είδαν μια ευκαιρία για να αποδείξουν πόσο σκληροί είναι. Και την άρπαξαν.

Μαριάννα Τουμασάτου

«Τα καρδιακά, τα αυτοάνοσα και τα νευρολογικά είναι αποτέλεσμα των εμβολίων – Πέφτουν κάτω σαν τα «κοτόπουλα» – Υπάρχουν δεκάδες ξαφνικοί θάνατοι».
Η Δρ. Τουμασάτου βάζει το λιθαράκι της στον τοίχο των “ψεκ” και βοηθά στην διάδοση της αλήθειας στο μονοπάτι που άνοιξε η ΜΚΟ “Μην είστε πρόβατα”. Ένα μεγάλο μπράβο στον πνευματικό κόσμο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες ή στο τιμόνι της χώρας;
Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες ή στο τιμόνι της χώρας;

Το ζητούμενο δεν είναι αν «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», αλλά τι είδους ΠΑΣΟΚ χρειάζεται η κοινωνία και η χώρα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις και να πάνε μπροστά

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.