Πολιτικη & Οικονομια

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας - Θα γίνουν σε δύο επίπεδα

Θα γίνουν σε δύο επίπεδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νίκη Κεραμέως
Η Νίκη Κεραμέως © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Κεραμέως: Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας - Θα γίνουν σε δύο επίπεδα

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με τις νέες πολιτικές που έχουν στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης σε νέους, γυναίκες, ΑμεΑ, συνταξιούχους. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν δηλωθεί πάνω από 160.000 συνταξιούχοι που εργάζονται.

Ακολούθως, η Νίκη Κεραμέως εκτίμησε ότι «το μέτρο πήγε καλά καθώς έχει καταργηθεί η κράτηση κατά 30% στη σύνταξη όσων εργάζονταν. Την τελευταία 5ετία έχουμε 500.000 περισσότερους εργαζόμενους».

Ως προς τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι «το μέτρο που είναι το ίδιο από το 1950 θα αλλάξει καθώς μέχρι τώρα είναι το ίδιο είτε δουλεύεις 40 είτε 10 ώρες την εβδομάδα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3wi0jfjhdtd)

Σύμφωνα με την ίδια, οι αλλαγές αυτές θα γίνουν «σε δύο επίπεδα. Το πρώτο θα αφορά, την αλλαγή στο ποσό ανάλογα με τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας».

Αναφορικά με την δεύτερη αλλαγή, είναι πως το επίδομα θα γίνει εμπροσθοβαρές. «Τους πρώτους μήνες θα είναι περισσότερο και τους επόμενους θα μειώνεται ώστε να παρακινήσει τους ανέργους να βγουν στην αγορά εργασίας. Αυτοί είναι δύο βασικοί άξονες τους νέου επιδόματος ανεργίας που επεξεργαζόμαστε» τόνισε η υπουργός Εργασίας προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό ενώ ακόμα δεν έχει καθοριστεί πότε θα ξεκινήσει». Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι αλλαγές θα αφορούν αυτούς που θα λάβουν επίδομα και όχι τους ανέργους που το λαμβάνουν ήδη.

Τι θα συμβεί με την ψηφιακή κάρτα εργασίας και τα ΚΕΠΑ

Ακόμα ένας στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η επέκταση της ψηφιακής κάρτας σε τουρισμό και εστίαση προκειμένου ο εργαζόμενος να πληρώνεται για τις ώρες που δουλεύει.

Τέλος, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας στα ΚΕΠΑ έγιναν δύο αλλαγές. Η πρώτη αφορά τους αναπήρους που θα εξετάζονται άπαξ για αναστρέψιμες παθήσεις και η δεύτερη την πρόσληψη περισσότερων από 700 γιατρών στα κέντρα για την άμεση εξυπηρέτηση των αναπήρων.

Τέλος για τις συντάξεις είπε ότι ο χρόνος έκδοσης έχει αυξηθεί στις 1.000 την ημέρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες ή στο τιμόνι της χώρας;
Θα σε ξαναβρώ στους μπαξέδες ή στο τιμόνι της χώρας;

Το ζητούμενο δεν είναι αν «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», αλλά τι είδους ΠΑΣΟΚ χρειάζεται η κοινωνία και η χώρα προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις και να πάνε μπροστά

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.