Πολιτικη & Οικονομια

Φλωρίδης: Το Φθινόπωρο η δίκη για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Γιατί καθυστερεί η έναρξή της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γιώργος Φλωρίδης για την έναρξη της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, έκανε γνωστό σήμερα (2.9) ότι η έναρξη της δίκης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Φθινόπωρο. 

Ο κ. Φλωρίδης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε «υποδειγματική» την ανάκριση και υποστήριξε ότι η έναρξη της δίκης για την τραγωδία στα Τέμπη καθυστερεί καθώς από την πλευρά των δικηγόρων υποβάλλονται αιτήματα προς περαιτέρω διερεύνηση. «Ο ανακριτής έχει εντολή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όταν υποβάλλεται αίτημα να μην το αφήνει αναπάντητο», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την αίθουσα στην οποία θα διεξαχθεί η δίκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε ότι έχει βρεθεί ο χώρος, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση προβλεπόταν 120 συνήγοροι ενώ στη συνέχεια αυξήθηκαν στους 250.

Γιώργος Φλωρίδης: Αυστηρό πλαίσιο για εμπρησμούς εξ αμελείας

Επίσης, ο Γιώργος Φλωρίδης αναφέρθηκε στο αυστηρό πλαίσιο που προβλέπει φυλάκιση ακόμα και για εμπρησμούς εξ αμελείας. Μάλιστα, σε ερώτημα που δέχθηκε σχετικά με το γιατί δεν μειώνονται οι εμπρησμοί ενώ υπάρχουν αυστηρότερα μέτρα, ο υπουργός είπε ότι ο αριθμός των συλληφθέντων δείχνει την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας. «Κάποιοι έχουν ήδη προφυλακιστεί». Ο υπουργός τόνισε ότι αν αποδειχθεί ο εμπρησμός από πρόθεση, η ποινή που προβλέπεται είναι φυλάκιση είναι άνω των 10 ετών. «Οι προβλεπόμενες ποινές και για εξ αμελείας είναι φυλακή».