Πολιτικη & Οικονομια

Κεχαγιά: Έχουμε κουράσει και κάποιοι έχουν κουραστεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Όποιος θέλει αλλαγή ηγεσίας να κινήσει τις διαδικασίες»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βούλα Κεχαγιά: Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και το ζήτημα ηγεσίας

Κρίσιμη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε η Βούλα Κεχαγιά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σχολιάζοντας ότι «όποιος θέτει θέμα ηγεσίας πρέπει να επιδιώξει να κινήσει διαδικασίες». 

«Εάν υπάρξουν θέματα, θα γίνουν όλα θεσμικά και καταστατικά», είπε η Βούλα Κεχαγιά σήμερα (2.9). «Πρέπει όλοι να σεβαστούμε το καταστατικό, όποιος θέτει θέμα ηγεσίας πρέπει να επιδιώξει να κινήσει διαδικασίες, όπως προβλέπει το καταστατικό. Όποιος θέλει, μπορεί να βάλει στην κεντρική επιτροπή όλα τα θέματα», δήλωσε σε άλλο σημείο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κ. Κεχαγιά υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε με τα σενάρια ότι φεύγουν βουλευτές από το κόμμα, αυτά τα ακούμε από πέρυσι. «Δεν έχω δει να φεύγουν και εύχομαι να μην συμβεί. Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει ίσως τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του. Δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Είμαστε σε κρίσιμη φάση και κοροϊδευόμαστε αν κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε. Να μιλήσουν όλοι ανοιχτά στην ΚΕ και να δούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε. Το ζητούμενο δεν είναι μια νέα διάσπαση, αλλά να δείξουμε στην κοινωνία ότι είμαστε η λύση για τα προβλήματά της. Έχουμε πρόγραμμα και θα το δείτε στη ΔΕΘ». 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζεται από τα εσωκομματικά του: «Έχουμε κουράσει και κάποιοι έχουν κουραστεί μέσα στο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντέξει».