Πολιτικη & Οικονομια

Στέφανος Παραστατίδης: Χρήση κινητών στα σχολεία και μεταξωτές κορδέλες

Eπισημαίνει πως «στον υπόλοιπο κόσμο γίνονται συνεχείς μελέτες» για το ζήτημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Παραστατίδης

Στέφανος Παραστατίδης: Δήλωση για την χρήση κινητών στα σχολεία

Μεταρρυθμίσεις με όρους επικοινωνίας χωρίς αυτές να υφίστανται, καταλογίζει στη κυβέρνηση ο τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Στέφανος Παραστατίδης.

Αφορμή για την έντονη κριτική οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για την απαγόρευση κινητών στα σχολεία για τις οποίες ο Στέφανος Παραστατίδης τονίζει σε δήλωσή του:

«1) Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη μη χρήση κινητών. Το νομοθετικό πλαίσιο για μη κατοχή υφίσταται από το 2006!

2) Δεν υπάρχει αυστηροποίηση στη χρήση κινητών. Το αντίθετο, το προηγούμενο στάτους απαγόρευε την κατοχή ενώ η επικείμενη υπουργική απόφαση απαγορεύει τη χρήση (το κινητό μένει στην τσάντα).

3) Δεν υπάρχει ειδική ποινή για τη χρήση κινητού. Το ποινολόγιο που τέθηκε σε ισχύ από τον Απρίλιο αυστηροποιεί το γενικότερο πλαίσιο ποινών».

Κατακρίνει τη κυβέρνηση πως «συνεχίζει να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους Έλληνες πολίτες χωρίς να αλλάζει τίποτα (και) στην παιδεία».

Ακόμη επισημαίνει πως «στον υπόλοιπο κόσμο γίνονται συνεχείς μελέτες και παρεμβάσεις διότι το θέμα της χρήσης κινητού από τα παιδιά είναι το μείζον ζήτημα», επικαλούμενος συγκεκριμένα παραδείγματα από τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Ιρλανδία και τη Φινλανδία.

«Στην Ελλάδα η κυβέρνηση επιλέγει τα ψευτοσυνθήματα και επιχειρεί να επικοινωνήσει στους πολίτες ότι αλλάζει τη χώρα και κάνει μεταρρυθμίσεις, όμως ούτε η χώρα αλλάζει, ούτε μεταρρυθμίσεις γίνονται. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», τονίζει ο κ. Παραστατίδης.

*Χρήση κινητών στα σχολεία και μεταξωτές κορδέλες Η πρώτη νομοθετική παρέμβαση απαγόρευσης κατοχής κινητών τηλεφώνων...

Posted by Stefanos Parastatidis on Friday, August 30, 2024

Κινητά μόνο στην τσάντα στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο - Οι 11 αλλαγές από τη νέα σχολική χρονιά

Τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου και μαζί με το πρώτο κουδούνι θα έρθουν μεγάλες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης. Ανάμεσα σε αυτές είναι ο περιορισμός της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, το ψηφιακό φροντιστήριο, η εφαρμογή e-parents που θα ενημερώνει για τις απουσίες των μαθητών, ενώ επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή. 

Ειδικά όσον αφορά στο νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων θα ισχύουν τα εξής: Απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου στα σχολεία. Στη χώρα μας, με την εξαίρεση για λόγους υγείας, θα απαγορευτεί η εμφανής κατοχή και χρήση του κινητού καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας ενώ η μη συμμόρφωση των μαθητών και μαθητριών θα επιφέρει την επιβολή του μέτρου της μονοήμερης αποβολής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.