Πολιτικη & Οικονομια

Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο, προανήγγειλε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

«Έχουμε τους πόρους. Περιμένουμε και τις τελικές τιμές», δήλωσε ο υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
λογαριασμος ρεύματος
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο, προανήγγειλε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης 

Επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο προανήγγειλε μιλώντας στον realfm 97,8, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σκυλακάκης: «Η τιμή του Αυγούστου δε βγαίνει χωρίς μια μικρή ενίσχυση»

Οπως είπε ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης: «έχουμε τους πόρους από τη φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε και τις τελικές τιμές που θα δώσουν οι πάροχοι».

«Είμαι πιο κοντά να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά χωρίς μια μικρή ενίσχυση», σημείωσε.

«Εμείς έχουμε τους πόρους από την φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε βέβαια και τις τελικές δηλώσεις των παρόχων», συνέχισε.

Σημειώνεται πως τα νέα τιμολόγια του Σεπτεμβρίου ανακοινώνονται από τους παρόχους το αργότερο ως την Κυριακή, ενώ τον προηγούμενο μήνα οι επιδοτήσεις ήταν περίπου 1,6 λεπτά για να μείνουν τα τιμολόγια εκεί γύρω στα 15 λεπτά η κιλοβατώρα. «Ο σκοπός είναι να είμαστε λίγο κάτω από τα 15 λεπτά», είπε ο κ. Σκυλακάκης.

«Θα είναι στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα έτσι ώστε να κρατηθούν και οι τιμές σταθερές. Από εκεί και πέρα η ελπίδα μου είναι, παρά κάποια ανησυχητικά που σας είπα, η σημαντική πτώση της ζήτησης, γιατί το φθινόπωρο πάμε από τα 7,5 με 10 στα 5 με 6, να έχουμε αποκλιμάκωση λόγω της φυσιολογικής ζήτησης της εποχής και λόγω της εισόδου των νέων ανανεώσιμων πηγών», επεσήμανε.

«Από εκεί και πέρα πέφτει η ζήτηση το φθινόπωρο. Υπάρχουν δύο παράγοντες που είναι παράγοντες ανησυχίας. Ο ένας παράγων το σχέδιο καταστροφής των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας το οποίο υλοποιεί η Ρωσία ως μέθοδο πολέμου. Αυτή η μέθοδος πολέμου που είναι και, πώς να το εξηγήσω, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.