Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η Ψίμυθος το νησί των καλοκαιρινών διακοπών του κ. Μητσοτάκη»

Mε αφορμή το ζήτημα της ακρίβειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η Ψίμυθος πρέπει να ήταν το νησί των καλοκαιρινών διακοπών του κ. Μητσοτάκη για να τα βλέπει όλα καλύτερα

Μιλώντας απόψε στα Γρεβενά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε τη χιλιοειπωμένη από τον Πρωθυπουργό προαναγγελία του «τέλους» της ακρίβειας, την απαξίωση του κοινωνικού κράτους και την απουσία στρατηγικού σχεδίου για ανταγωνιστική και ανθεκτική οικονομία.

«Βελτιώθηκε η ζωή του λαού μας; Έχουμε καλύτερα νοσοκομεία ή χειρότερα; Έχουμε φθηνότερα προϊόντα ή ακριβότερα; Έχουμε χαμηλότερα ενοίκια ή υψηλότερα; Έχουμε φθηνότερη ενέργεια ή ακριβότερη; Έχουμε σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων ή η λειψυδρία σαρώνει τον τόπο; Το κόστος παραγωγής για τον πρωτογενή τομέα έπεσε ή ανέβηκε; Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης ζει σε μια φανταστική χώρα. Η Ψίμυθος πρέπει να ήταν το νησί των καλοκαιρινών διακοπών του για να τα βλέπει όλα καλύτερα, ενώ πάνε χειρότερα» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Επένδυσε ο δήμος του Άργους Ορεστικού 13 εκατ. ευρώ στη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας, αλλά όπως τους ανακοίνωσαν όροι σύνδεσης δεν υπάρχουν. Πώς θα σταθεί όρθιος ο πρωτογενής τομέας, όταν αυξάνονται όλοι οι συντελεστές παραγωγής, -ενέργεια, λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα-; Το αποτέλεσμα είναι ότι δαπανήθηκαν φέτος 10 δισεκατομμύρια σε εισαγωγές τροφίμων σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος» έφερε ο κ. Ανδρουλάκης ως ενδεικτικό παράδειγμα για τα κυβερνητικά ημίμετρα στο πεδίο της πράσινης ανάπτυξης.

Ως προς το πολιτικό τοπίο, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Εκεί που μας είχαν όλοι προγραμμένους, έχουμε επιστρέψει και γιορτάζουμε περήφανα τα πενήντα χρόνια ΠΑΣΟΚ, τα πενήντα χρόνια της Δημοκρατικής Παράταξης, της οποίας το έργο αντικρίζουν οι πολίτες όπου και αν γυρίσουν το βλέμμα. Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στα δημόσια πανεπιστήμια, στα οδικά δίκτυα, στις ανεξάρτητες αρχές».

Τέλος, σχετικά με την εσωκομματική διαδικασία ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα με βαρονίες. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι το ΠΑΣΟΚ του απλού κόσμου που έμεινε στα δύσκολα. Γι’ αυτό πήρα την απόφαση στις 30 Ιουνίου εσείς,- η καθεμία και ο καθένας ξεχωριστά-, να μας κρίνετε όλους και για αυτά που κάναμε και για αυτά που δεν κάναμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τεχνολογική μετεξέλιξη της Κοινωνίας των Πολιτών
Η τεχνολογική μετεξέλιξη της Κοινωνίας των Πολιτών

Βασικές θεσμικές λειτουργίες που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστική δουλειά του κράτους, μεταβιβάζονται κατά ένα μέρος στους πολίτες μέσω των εφαρμογών στις κινητές συσκευές

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.