Πολιτικη & Οικονομια

Κεχαγιά: Ίσως δεν γίνεται να αποφευχθούν νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Στέφανος Κασσελάκης ελέγχει το κόμμα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βούλα Κεχαγιά: Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο για πρόωρες εσωκομματικές εκλογές

Η Βούλα Κεχαγιά μίλησε στο Open για την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι «ίσως δεν γίνεται να αποφευχθούν οι νέες εκλογές» στο κόμμα.

Η Βούλα Κεχαγιά σημείωσε στις δηλώσεις της ότι ο «Στέφανος Κασσελάκης ελέγχει το κόμμα. Μπορεί να προεδρεύει και να διοικεί», ενώ υπογράμμισε ότι πρόθεσή του είναι να ενώσει: «Εγώ ακούω πολλά χρόνια τώρα ότι τα κόμματα δεν πρέπει να είναι αρχηγοκεντρικά, το ”ελέγχω” καθορίζεται αριθμητικά. Είναι άλλο να ελέγχω λαμβάνοντας αποφάσεις υπέρ μου, άλλο να μπορώ να προεδρεύω και να διοικώ. Αυτό το κάνει. Πρόθεσή του είναι να ενώσει, είναι πρόεδρος όλου του ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιοι τον αμφισβητούν, μπορούν να το καταθέσουν επίσημα στα Όργανα του κόμματος».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι έτοιμος για εσωκομματικές εκλογές, η κ. Κεχαγιά απάντησε: «έχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως μπορεί να μην γίνεται να αποφευχθεί. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν θα κινήσει εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά αν κάποιοι θέσουν επίσημα αίτημα αμφισβήτησης, τότε θα τηρηθεί το καταστατικό». 

Δείτε την τοποθέτηση της Βούλας Κεχαγιά

Διαβάστε επίσης → Στα δύο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Ανοιχτή αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη