Πολιτικη & Οικονομια

Πληροφορίες για ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον Σωκράτη Φάμελλο και τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε τον Νίκο Παππά για την αντικατάσταση του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος
©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ EPA

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση Φάμελλου - Αυλωνίτη στην Κ.Ο

Ένταση φαίνεται πώς υπήρξε στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εισήγηση Κασσελάκη για αλλαγή του προέδρου και την άρνηση του Σωκράτη Φάμελλου να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν βουλευτές που διατύπωσαν αιχμές κατά του Σωκράτη Φάμελλου με πρώτον τον  Αλέξανδρο Αυλωνίτη.

Πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως διαφωνούσε με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, «από την πρώτη εβδομάδα», με τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη να του απαντά σε υψηλούς τόνους: «Αφού διαφωνούσες, γιατί δεν το είπες; Αν από τη μία έχουμε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος και τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να διαφωνούν, κάποιος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί».

Συμεών Κεδίκογλου και Γιώργος Καραμέρος, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξαν την πρόταση να αναβληθεί η συνεδρίαση και οι αποφάσεις να ληφθούν σε δεύτερο χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην εισήγησή του ζήτησε την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά, στην προσπάθειά του να ελέγξει τους συσχετισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και να προλάβει εξελίξεις με αμφισβήτηση στο πρόσωπό του είτε από τον Παύλο Πολάκη, είτε από τους «87» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Η πρόταση που θα τεθεί σε ψηφοφορία, περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές: Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κ.Ο., Γιώργος Γαβρήλος, Γιάννης Σαρακιώτης και Νίνα Κασιμάτη προτείνονται για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Η Γιώτα Πούλου προτείνεται για συντονίστρια των τομεαρχών και η Ραλλία Χρηστίδου ως αναπληρώτρια συντονίστρια.
 
Ωστόσο, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι δεν παραιτείται από τη θέση του προέδρου της Κ.Ο. Μάλιστα, ζήτησε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της Κ.Ο.», δηλαδή «να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.