Πολιτικη & Οικονομια

Εισήγηση Κασσελάκη για αντικατάσταση Φάμελλου με τον Νίκο Παππά στην προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω έντασης η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Κασσελάκης ενώνουν τα χέρια στο περιστύλιο της Βουλής
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Aντικατάσταση Φάμελου με τον Νίκο Παππά στην προεδρία της ΚΟ εισηγήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη που βρίσκεται στην Κρήτη για τον γάμο του, να μετέχει διαδικτυακά, μέσω zoom.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε αλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Παππά να αντικαθιστά τον Σωκράτη Φάμελλο.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του Ν. Παππά, δηλαδή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, θα τοποθετηθεί ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης, ένα πρόσωπο που στηρίζει τις επιλογές του Στ. Κασσελάκη εδώ και καιρό, ενώ άλλα δυο πρόσωπα που έχουν κινηθεί υποστηρικτά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Γαβρήλος και η Νίνα Κασιμάτη, που συμπληρώνουν τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. 

Στη θέση τους παραμένουν οι πιστοί συμμαχοί του, η Θεοδώρα Τζάκρη ως γραμματέας της Κ.Ο και ο Θάνος Μωραϊτης ως διευθυντής της Κ.Ο..

Την ίδια στιγμή ο Στ. Κασσελάκης έστειλε μήνυμα ότι δεν αποχωρεί και ζήτησε να δεσμευτούν ουσιαστικά όλοι δημόσια, αυτοί που τον αμφισβητούν, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανένα «νέο φορέα» χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.

«Είναι ξεκάθαρο: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023 και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: Την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα. Όχι από εμένα. Από τον ελληνικό λαό» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης στην τοποθέτησή του.

Ο κ. Κασσελάκης συνδέθηκε μέσω zoom στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τα Χανιά για να ανακοινώσει τις αλλαγές, καθώς βρίσκεται στα Χανιά ενόψει του γαμήλιου πάρτι με τον Τάιλερ Μακμπέθ, που θα διαρκέσει από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.