Πολιτικη & Οικονομια

Χρήστος Σπίρτζης: Αν ο Στέφανος Κασσελάκης αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να παραιτηθεί

Τι είπε για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη και τους «87»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Χρήστος Σπίρτζης: Αν ο Κασσελάκης αγαπάει τον ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να παραιτηθεί - Τι είπε για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη και τους «87»

Θέμα αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και ο πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, καθώς όπως τόνισε, «έχουμε μεταλλαχθεί σε ένα κόμμα επώνυμων και ανώνυμων τρολ με έναν πρόεδρο celebrity».

Μιλώντας στο Open ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε πως για τους παραπάνω λόγους υπάρχει ανάγκη «να πάμε σε αλλαγή ηγεσίας», ενώ ερωτηθείς για το εάν θα στηρίξει πιθανή υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε «Όχι, καθαρός δεν είμαι;».

«Ο κ. Πολάκης κάνει την αυτοκριτική του γιατί έφερε τον Κασσελάκη στην προεδρία ενώ διετέλεσε και συνεργάτης του προέδρου» τόνισε αρχικά ο Σπίρτζης, αναφορικά με τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με τον ανεξάρτητο βουλευτή.

Χρήστος Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε σε κόμμα επώνυμων και ανώνυμων τρολ με πρόεδρο celebrity

Και πρόσθεσε: «Στη Βουλή έχουν γίνει πολλές παραβάσεις από τους τομεάρχες του κόμματος τα οποία όμως σκεπάζονται από μια συγκριμένη τακτική και πρακτική που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική ομάδα του» επεσήμανε στη συνέχεια.

«Δεν στηρίζω Πολάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι στην ομάδα των «87». Αυτή η ιδεολογική και πολιτική ομάδα δεν μπορεί να ανεχτεί την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα επώνυμων και ανώνυμων τρολ και σε ένα κόμμα όπου ο πρόεδρος του δεν είναι πρόεδρος πολιτικού κόμματος αλλά celebrity».

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Η γνώμη μου είναι πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας. Αν ο Στέφανος Κασσελάκης αγαπάει τον χώρο θα πρέπει να παραιτηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε μια πολιτική διαδικασία. Πήγε και εξέλεξε έναν πρόεδρο που δεν ήξερε. Και τα αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στις Ευρωεκλογές.

»Εγώ θα προτείνω πρόεδρο, όποιον εκφράσει ένα ιδεολογικό ρεύμα μέσα από συγκεκριμένη πολιτική διαδικασία. Υπάρχει μια κινητικότητα σε πολλές προτάσεις που γίνονται από στελέχη. Οπότε χρειάζεται συνεργασία και ενιαία έκφραση του προοδευτικού κόσμου. Αυτό που θέλει ο προοδευτικός κόσμος και ο ελληνικός λαός είναι μια διαδικασία σε πολιτικά πλαίσια. Τότε εκεί θα αναφερθώ και ποιον θα στηρίξω».

Για τις καταγγελίες εις βάρος του: ««Η καταγγελία ήταν μια στημένη διαδικασία από τους υποστηρικτές του προέδρου και του γραφείου του. Μένει να αποδειχτεί αυτό μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου και θα το αποδείξω. Πρέπει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει η ανθρωποφαγία. Όποιος διαφωνεί δηλαδή να γίνεται έρμαιο συγκεκριμένων και επώνυμων λογαριασμών στο διαδίκτυο.

»Εγώ θα αναδείξω αυτό το θέμα για να μην ευτελιστεί ο θεσμός της Επιτροπής Δεοντολογίας και να εργαλοποείται από τον κάθε πρόεδρο. Στο βίντεο που ανάρτησε τις προάλλες λέει ψέματα. Κατηγορεί την ομάδα των «87» ότι υπάρχει σχέδιο φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης στηρίζει την εσωστρέφεια αντί να αναδεικνύει τα θέματα που αφορούν τον ελληνικό λαό. Η ηγεσία του Κασσελάκη βολεύει την κυβέρνηση».