Πολιτικη & Οικονομια

Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ - Στους δρόμους 30 νέα λεωφορεία

«Το καλοκαίρι του 2025 θα έχουμε 950 νέα λεωφορεία στην Αττική» τόνισε ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ - Στους δρόμους 30 νέα λεωφορεία
Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ - Στους δρόμους 30 νέα λεωφορεία © (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Λεωφορεία: Στους δρόμους 30 νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας - «Το καλοκαίρι του 2025 θα έχουμε 950 νέα λεωφορεία στην Αττική» τόνισε ο πρωθυπουργός 

Στο Κορωπί βρίσκεται σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου κάνει επιθεώρηση των νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που ξεκινούν σήμερα στην Ανατολική Αττική.

Η πρώτη παρτίδα αποτελείται από 30 νέα λεωφορεία που ξεκινούν από σήμερα τα δρομολόγιά τους στόσο οι παραδόσεις θα είναι τακτικές, προκειμένου η προμήθεια των 211 λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες να να έχει ολοκληρωθεί έως το α’ τρίμηνο του 2025.

Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ - Στους δρόμους 30 νέα λεωφορεία
Τα νέα λεωφορεία στους δρόμους της Αττικής © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης αστικών και περιαστικών λεωφορείων στην Αττική.

«Το καλοκαίρι του 2025 θα έχουμε 950 νέα λεωφορεία στην Αττική» τόνισε ο πρωθυπουργός 

Τόνισε ακόμα ότι «σήμερα βλέπετε τα 30 πρώτα νέα λεωφορεία που ήδη έχουν βγει σε δρόμους της Αν. Αττικής. Πρόκειται για ένα μικρό τμήμα από μια μεγάλη προσπάθεια η οποία τελικά θα έχει ως αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2025 να έχουμε στην Αττική 950 νέα λεωφορεία σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, απολύτως προσβάσιμα σε ΑμεΑ, με κλιματισμό τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3o5r1s4jk9d)

Ερωτηθείς για θέματα που αφορούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήδη στην πόλη κυκλοφορούν 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, περίπου το ένα τρίτο του συνολικού στόλου των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα δοθεί σε λειτουργία και το μετρό της Θεσσαλονίκης ενώ για το Fly Over ανέφερε ότι είναι ένα σύνθετο έργο το οποίο προχωρά με μεγάλη ταχύτητα.

«Η βούληση της κυβέρνησης να επενδύσει στα ΜΜΜ είναι δεδομένη και τα καινούρια λεωφορεία τα οποία ήδη κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Αθήνας αποδεικνύουν ακριβώς αυτή τη βούληση και βέβαια το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε παλαιότερα λεωφορεία με νέα. Είναι προφανώς να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων έτσι ώστε οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται καλύτερα.

»Μιλάμε πολλές φορές για τα ζητήματα που αφορούν το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Λεκανοπεδίου, η γρηγορότερη και πιο αποτελεσματική επένδυση στα ΜΜΜ αφορά στα λεωφορεία και φυσικά όχι μόνο στην αντικαταστάση των λεωφορείων όπως σας είπα αλλά στη μεγαλύτερη συχνότητα, στη σωστή επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων έτσι ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που παίρνουν τα λεωφορεία ότι θα φτάσουν στην ώρα τους στον προορισμό τους. Όλα αυτά συγκροτούν ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων στα ΜΜΜ του Λεκανοπεδίου που όπως βλέπετε η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί βήμα – βήμα […]» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «πιστεύω ότι τους επόμενους μήνες οι συμπολίτες μας στην Αττική θα αρχίσουν να βλέπουν μια αισθητή διαφορά στην ποιοότητα των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών».

Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ / EUROKINISSI
Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Eπίσκεψη Μητσοτάκη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΗΣ / EUROKINISSI

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.