Πολιτικη & Οικονομια

Κασσελάκης κατά «87»: Πώς μιλούν για τον πρόεδρο του κόμματος όπως θα μιλούσε η ΝΔ;

«Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολεμική η ατμόσφαιρα μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Ομάδας των 87 στον ΣΥΡΙΖΑ
Πολεμική η ατμόσφαιρα μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Ομάδας των 87 στον ΣΥΡΙΖΑ ©ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Νέες βολές Κασσελάκη κατά της Ομάδας των 87 μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη

Σκληρή απάντηση δίνει στην Ομάδα των 87 ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τα όσα ακολούθησαν της επεισοδιακής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουν «ανεπαρκή» και «σε σύγχυση» τον πρόεδρο του κόμματος στο οποίο ανήκουν, πώς είναι δυνατόν να μιλούν όπως θα μιλούσε η ΝΔ για εκείνον. Επιπλέον, καταγγέλλει «οργανωμένο σχέδιο για τον καθημερινό εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ ως το Συνέδριο» και τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει να «ρευστοποιηθεί [το κόμμα] σε μία νεφελώδη "Κεντροαριστερά" με "σωτήρα" επιλεγμένο από τη Διαπλοκή».

Κασσελάκης κατά Ομάδας των 87

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη έχει ως εξής: 

«"Είναι σε σύγχυση". "Είναι ανεπαρκής". Αυτό γράφουν σήμερα οι 8 για τον πρόεδρο του κόμματος στο οποίο ανήκουν. Δεν έχω πρόβλημα με τις προσβολές, αλλά το ζήτημα για μένα είναι: πώς είναι σε ένα κόμμα κάποιοι που μιλούν για τον όποιο πρόεδρο του κόμματος όπως θα μιλούσε για εκείνον η ΝΔ; Πώς είναι σε ένα κόμμα κάποιοι που δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ενώ γνωρίζουν τι παραλάβαμε οικονομικά, και ενώ τους είπα: "Συνεισφέρετε με το μέγιστο ποσό που μπορείτε, και θα βάλω προσωπικά το διπλάσιο του συνόλου, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και επιδόματα αδείας".

»Πώς είναι σε ένα κόμμα κάποιοι που επί 5 μέρες, που βρισκόμασταν στο πεδίο της καταστροφής, δεν έκαναν τον κόπο να βρεθούν έστω μια στιγμή δίπλα στον κόσμο ο οποίος έχασε το βιός του; Εδώ και ένα χρόνο, κάθε φορά που κάνουμε αντιπολίτευση, κάθε φορά που καταθέτουμε προτάσεις, όπως χθες για την πολιτική προστασία, βρίσκω μπροστά μου ένα νούμερο: οι 53, οι 6+6, οι 87, οι 8 των 87. Ποτέ οι 150.000 που στήθηκαν για ώρες στις ουρές να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους.

»Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη "Κεντροαριστερά" με "σωτήρα" επιλεγμένο από τη Διαπλοκή.

»Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται. Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω. Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις. Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια.

»Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή.
Ας σεβαστούμε όλοι τους ανθρώπους που μας στήριξαν και αγωνιούν. Δε χρωστούν τίποτα να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας. Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα.

»Γιατί παρόλες τις τεράστιες εσωκομματικές προσπάθειες απαξίωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και σήμερα έναν φοβάται επειδή δεν τον ελέγχει: Τον δικό σας, τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ.»

Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να...

Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Friday, August 23, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική
Ανήσυχες μέρες του Αυγούστου στην οικονομική πολιτική

Συνήθως τον Αύγουστο οι περισσότεροι Έλληνες, περιλαμβανομένων των εξειδικευμένων επαγγελματιών που είναι σε θέση να σχολιάσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των νομοσχεδίων, κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους άδειας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.