Πολιτικη & Οικονομια

Μέσω SMS τα αποτελέσματα εισαγωγής στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Αξιοποιούνται νέες τεχνολογίες προς όφελος των καταρτιζόμενων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μέσω SMS τα αποτελέσματα εισαγωγής στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι των Δημοσίων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS για τα αποτελέσματα εισαγωγής τους, σύμφωνα με απόφαση που έχουν συνυπογράψει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη.

Κατά την περίοδο που οι σχετικές πλατφόρμες είναι ανοιχτές για υποβολή αιτήσεων, οι υποψήφιοι/ες καλούνται να δηλώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στις ακόλουθες πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω του Gov.gr: Εφαρμογή Παράλληλου Μηχανογραφικού για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. και Εφαρμογή επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζόμενων σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στο ακόλουθο link ΕΔΩ.

Σημειώνεται ότι έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 είναι ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων η πλατφόρμα «Εφαρμογή επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζόμενων σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» στην οποία οι υποψήφιοι/ες μπορούν να επιλέξουν να λάβουν ενημέρωση με γραπτό μήνυμα για το αποτέλεσμα της αίτησής τους και έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της αίτησής τους. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα «Εφαρμογή Παράλληλου Μηχανογραφικού για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ» είναι κλειστή και θα ανοίξει για αιτήσεις το 2025.

Οι υποψήφιοι/ες λαμβάνουν στον δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου γραπτό μήνυμα, το οποίο περιλαμβάνει, σε μορφή κειμένου, τα αποτελέσματα της επιλογής, καθώς και σχετικό υπερσύνδεσμο (link), μέσω του οποίου παραπέμπονται σε ειδικό πλαίσιο όπου προβάλλονται αποκλειστικά τα προσωπικά τους αποτελέσματα.