Πολιτικη & Οικονομια

Άννα Διαμαντοπούλου: Απόλυτη απουσία στήριξης της αμυντικής βιομηχανίας από την κυβέρνηση

«Η χώρα εξοπλίζεται και πρέπει να εξοπλίζεται» ανέφερε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Διαμαντοπούλου
Η Άννα Διαμαντοπούλου

Άννα Διαμαντοπούλου: Απουσία στήριξης αμυντικής βιομηχανίας από την κυβέρνηση - «Η χώρα εξοπλίζεται και πρέπει να εξοπλίζεται» ανέφερε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

«Αυτό που δεν κάνουμε αλλά κάνει η Τουρκία είναι πως δεν συνδέουμε τους τεράστιους προϋπολογισμούς για τον αμυντικό εξοπλισμό με μια εθνική αμυντική βιομηχανία» δήλωσε η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ερωτώμενη για τη δήλωση Κασσελάκη πως με ένα F35 λιγότερο θα είχαμε επιπλέον 300 πυροσβεστικά οχήματα, η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως το θέμα της άμυνας είναι ύψιστης σοβαρότητας για να αντιμετωπίζεται κατ΄αυτόν τον τρόπο. «Η χώρα εξοπλίζεται και πρέπει να εξοπλίζεται, έχουμε ανάγκη από πολύ σοβαρό αμυντικό εξοπλισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η πρώην Επίτροπος αναφέρθηκε στο Ταμείο Αμυντικής Συνεργασίας της ΕΕ που επίκειται να δημιουργηθεί, τονίζοντας πως εκεί η Ελλάδα θα πρέπει να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο. «Η Ευρώπη έχει πλέον σε όλα τα σύνορα της προβλήματα, οποιαδήποτε υποστήριξη αμυντικής βιομηχανίας θα πρέπει να αποκεντρώνεται στις χώρες που έχουν σύνορα».

Τέλος, εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο ελληνικό επιχειρείν, δηλώνοντας πως υπάρχουν πολύ σοβαρές ελληνικές επιχειρήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν έκρηξη παραγωγής και εξαγωγών αμυντικού εξοπλισμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.