Πολιτικη & Οικονομια

Τι αναφέρει η ομάδα προστασίας αδέσποτων ζώων, «Dog’s Voice» για την επίσκεψη Κασσελάκη στη δομή φιλοξενίας

Ο Νίκος Ρωμανός είχε μιλήσει για «fake υιοθεσία» από τον πρόεδρο το ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι αναφέρει η ομάδα προστασίας αδέσποτων ζώων, «Dog’s Voice» για την επίσκεψη Κασσελάκη

Η ομάδα προστασίας αδέσποτων ζώων «Dog’s Voice» τοποθετήθηκε με μία ανακοίνωση στο Facebook για την υπόθεση της φιλοξενίας πυρόπληκτου σκύλου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε μιλήσει για «fake υιοθεσία» από τον Στέφανο Κασσελάκη

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό να μιλά για «fake υιοθεσία» δημοσιεύοντας βίντεο με συνομιλία του κ. Κασσελάκη με εθελοντή της ομάδας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ομάδα περιγράφει την διαδικασία που ακολουθείται για την φιλοξενία και υιοθεσία σκύλου, παραθέτοντας όσα ειπώθηκαν μεταξύ των εθελοντών και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε στην υπεύθυνη του Οργανισμού να φιλοξενήσει ένα σκύλο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση ενώ συμπληρώνεται πως «ζήτησε να γνωρίσει ένα σκύλο ο οποίος έφερε ηλεκτρονική σήμανση σε Δήμο και ο οποίος του δόθηκε από τον θετικό μας εκπαιδευτή για μια μικρή βόλτα στον χώρο ενώ του απαντήθηκαν και ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά και τις συνθήκες διάσωσης του».

Κατά την ανακοίνωση της ομάδας Dog’s Voice, ακολουθήθηκαν τα απαραίτητα βήματα από την πλευρά τους, όπως η επικοινωνία με τον αρμόδιο Δήμο. «Το συγκεκριμένο ζώο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο κ. Κασσελάκης είχε τελικά κηδεμόνα ο οποίος δεν είχε περαστεί ως ιδιοκτήτης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Τον ενημερώσαμε και μας ζήτησε να φιλοξενήσει κάποιο άλλο που έχει ανάγκη, διαδικασία η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Dog’s Voice:         

«Μετά από τεράστια κούραση και αγωνία των τελευταίων ημερών αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε για το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην υιοθεσία πυρόπληκτου σκύλου από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Stefanos Kasselakis.

Την Τρίτη 13/8 ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων του Οργανισμού στο Γαλάτσι, ξεναγήθηκε όπως και όλοι οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των κομμάτων που επίσης μας επισκέφθηκαν, και μας ρώτησε τι είδους βοήθεια χρειαζόμαστε. Του απαντήσαμε πως η πιο σημαντική βοήθεια είναι η φιλοξενία ζώων που δεν έχουν κηδεμόνες καθώς εμείς σαν Οργάνωση δεν επανεντάσσουμε ζώα ως αδέσποτα στις καμμένες περιοχές πρώτον γιατί είναι βλαπτικό για την υγεία τους, δεύτερον γιατί συνήθως δεν ξέρουμε που ζούσαν ακριβώς, αν και ποιος τα φρόντιζε ως αδέσποτα και τρίτον γιατί έχουν μια ευκαιρία να αλλάξουν ζωή και είμαστε εδώ να τους τη δώσουμε.

Μετά από αυτή τη συζήτηση ο κ. Κασσελάκης ζήτησε στην υπεύθυνη του Οργανισμού να φιλοξενήσει ένα σκύλο και η ίδια του έδειξε τον χώρο όπου είχαμε σκύλους με microchip καταχωρισμένα σε Δήμους τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι επιβεβαιωμένα αδέσποτα. Πράγματι, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να γνωρίσει ένα σκύλο ο οποίος έφερε ηλεκτρονική σήμανση σε Δήμο και ο οποίος του δόθηκε από τον θετικό μας εκπαιδευτή για μια μικρή βόλτα στον χώρο ενώ του απαντήθηκαν και ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά και τις συνθήκες διάσωσης του. Μας ρώτησε και για τη διαδικασία της υιοθεσίας των ζώων της δομής και του απαντήσαμε πως δεν πραγματοποιείται καμία υιοθεσία στη δομή καθώς η διαδικασία εξακρίβωσης κηδεμόνων απαιτεί χρόνο και ευθύνη από μέρους μας.

Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον αρμόδιο Δήμο, όπως κάνουμε για όλους όσους ενδιαφέρονται, και είπαμε στον κ. Κασσελάκη ότι θα τον ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες για τη διαδικασία φιλοξενίας και ότι το ζώο θα μείνει στη δομή και στην ευθύνη μας μέχρι τότε καθώς πρέπει να τηρηθεί μια διαδικασία που αφορά σε έλεγχο περιβάλλοντος και εξακρίβωση των συνθηκών διαβίωσης του ζώου πριν τη διάσωση του. Συμφώνησε, ανταλλάξαμε στοιχεία επικοινωνίας και λίγο αργότερα έφυγε.

Το συγκεκριμένο ζώο για το οποίο ενδιαφέρθηκε ο κ. Κασσελάκης είχε τελικά κηδεμόνα ο οποίος δεν είχε περαστεί ως ιδιοκτήτης στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Τον ενημερώσαμε και μας ζήτησε να φιλοξενήσει κάποιο άλλο που έχει ανάγκη, διαδικασία η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».