Πολιτικη & Οικονομια

Παρέμβαση Διαμαντοπούλου για τις πυρκαγιές: «Από την αδυναμία και από την καταγγελία, στην πρόταση και την δράση»

«Μπαίνουμε σε μια δυστοπία», δήλωσε η υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παρέμβαση Διαμαντοπούλου για τις πυρκαγιές: «Από την αδυναμία και από την καταγγελία, στην πρόταση και την δράση»

Η υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου με παρέμβασή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ μίλησε για τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι «από την αδυναμία και από την καταγγελία θα πρέπει να περάσουμε στην πρόταση και την δράση».

Άννα Διαμαντοπούλου: «Είναι σαφές ότι μπαίνουμε σε μια δυστοπία»

«Είναι σαφές ότι μπαίνουμε σε μια δυστοπία», δήλωσε η κα Διαμαντοπούλου στην παρέμβασή της. «Το θέμα των πυρκαγιών θα είναι πραγματικότητα σε όλη την Μεσόγειο, όμως το ζητούμενο είναι από την αδυναμία και από την καταγγελία να περάσουμε στην πρόταση και την δράση».

«Η εποχή έχει αλλάξει. Η εποχή των πυροσβέσεων είναι συνδεδεμένη με την νέα ψηφιακή εποχή. Πλέον, για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει ακόμα και την ελάχιστη αρχική ύπαρξη καπνού και να δώσει εντολή σε ειδικά drone και όχι στα drone αναγνώρισης, τα οποία ρίχνουν ειδικό υγρό πυρόσβεσης πριν η φωτιά γίνει πυρκαγιά. Επίσης, υπάρχουν νέα κράνη για τους πυροσβέστες ώστε να είναι ασφαλέστεροι και νέοι τρόποι αναδάσωσης».

«Όλα αυτά, θα μπορούσε να τα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση ανακοίνωσε βαρύγδουπα 585 εκατομμύρια ευρώ για την πολιτική προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τα οποία έχει εκταμιευθεί μόλις το 1% και αυτό για συμβουλευτικές υπηρεσίες», ανέφερε σε παρέμβαση της η Υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον Σπύρο Μάλλη.

Η πρώην Υπουργός και Επίτροπος τόνισε πως είναι εύκολο να στέκεσαι σε καταγγελίες και να ζητάς την παραίτηση Υπουργών, αλλά πιο απαιτητικό είναι να προτείνεις συγκεκριμένες λύσεις.

Υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύεται δεν είναι μία καταγγέλλουσα δύναμη, αλλά ένα μεγάλο κόμμα το οποίο θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών δείχνοντας τους ότι η χώρα μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση με συγκροτημένο σχέδιο.