Πολιτικη & Οικονομια

Αλέξης Χαρίτσης: «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως»

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Αριστεράς με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αλέξης Χαρίτσης: «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως»

Ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης επισκέφτηκε το Χαλάνδρι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο ο οποίος τον ενημέρωσε για τις καταστροφές από την πυρκαγιά.

Μετά την συνάντηση ο Χαρίτσης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον τόπο της καταστροφής για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί. Αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης. Αυτό που έχει συμβεί είναι πραγματικά αδιανόητο.  Είναι πρωτοφανές και είναι εξοργιστικό. Μια πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από το Βαρνάβα έκαψε σπίτια εδώ, στο Χαλάνδρι, 40 χιλιόμετρα μακριά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την καταστροφή. Μια κυβέρνηση η οποία εδώ και πέντε χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, χωρίς μνημόνια, χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχει αφήσει τη χώρα αθωράκιστη και έχει μετατρέψει ακόμα και την πρωτεύουσα, την Αθήνα, σε ανοχύρωτη πόλη. Χωρίς δημόσιες επενδύσεις σε βασικές υποδομές, με την πυροσβεστική υποστελεχομένη και με απορρόφηση μόλις 1% στους σχετικούς πόρους για την πολιτική προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόλις 1%. Κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει και έχουμε καταγγείλει εδώ και δύο σχεδόν μήνες στη Βουλή χωρίς να πάρουμε απάντηση από την κυβέρνηση.

Το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως.

Όσο για τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Κικίλια, αντί να πανηγυρίζει και να αυτοθαυμάζεται προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να τον έχει αποπέμψει».

Νέα Αριστερά: «Να παραιτηθεί ο Κικίλιας»

Νωρίτερα το κόμμα της Νέας Αριστεράς εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία ανέφερε:

«Αφού ο κύριος Μητσοτάκης δεν τον αποπέμπει, ο κύριος Κικίλιας ας σταματήσει να προκαλεί, έστω και τώρα να επιδείξει αξιοπρέπεια και ενσυναίσθηση και να παραιτηθεί.

Μέσα σε δύο ημέρες μια φωτιά που ξεκίνησε από το Βαρνάβα και έφτασε στο Χαλάνδρι να καίει πολυκατοικίες, 100.000 στρέμματα καμμένα, μια γυναίκα νεκρή μέσα στον αστικό ιστό, ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή και απανθρακωμένα ζώα.

Ο υπουργός των επικοινωνιακών σόου και απόλυτης ανικανότητας Βασίλης Κικίλιας είχε σήμερα το θράσος να μας πει ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα και ότι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού διέσωσε 45 περιοχές!