Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: Εξαιρετικά επικίνδυνη η πυρκαγιά, παλεύουμε υπό δραματικές συνθήκες

Ποια είναι τα βασικά μέτωπα της φωτιάς στην Αττική αυτή την ώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κικίλιας για φωτιά στην Αττική:  Εξαιρετικά επικίνδυνη η πυρκαγιά
Κικίλιας για φωτιά στην Αττική: Εξαιρετικά επικίνδυνη η πυρκαγιά © ΣΚΑΙ

Κικίλιας για φωτιά στην Αττική:  Εξαιρετικά επικίνδυνη η πυρκαγιά - Ποια είναι τα βασικά μέτωπα 

Σε ενημέρωση για την κατάσταση της φωτιάς που μαίνεται στην Αττική προχώρησε πριν από λίγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής δοκιμάζονται από μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά με την οποία παλεύουμε για πάνω από 20 ώρες υπό δραματικές συνθήκες ΚΑΙ λόγω των σφοδρών ανέμων, ΚΑΙ λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά ΚΑΙ λόγω  του πολύ δύσκολου και δύσβατου ανάγλυφου σε πυκνό άκαυτο δάσος. 

Βασίλης Κικίλιας: Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στην Αττική

Ενημερώνοντας για τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς είπε ότι αυτή τη στιγμή δίνεται σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα: Το ένα είναι στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και το άλλο στην περιοχή του Γραμματικού. Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Διόνυσο, το Βαρνάβα και στο Μικροχώρι.   

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 650 πυροβέστες, 183 οχήματα της Πυροσβεστικής, 27 ομάδες δσοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

Σε σχέση με τους ανέμους που πνέουν σήμερα στην περιοχή είπε ότι οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, στα 7 μποφόρ και θα παραμείνουν και τις επόμενες ωρες σε αυτά τα μεγέθη.

Μέσα στα πέντε λεπτά η αντίδραση της Πυροσβεστικής

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Πυροσβεστικής είπε ότι ήταν ιδιαίτερα άμεση. «Θέλω να είμαι σαφής: Η αντίδραση τόσο με επίγεια όσο και με εναέρια μέσα στην αρχική εστία στο Βαρνάβα ήταν άμεση.

Το πρώτο εναέριο επιχείρησε μόλις 5 λεπτά από την έναρξη της φωτιάς, καθώς ήταν ήδη στον αέρα και πραγματοποιούσε έμφορτη περιπολία, ενώ οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν στα πρώτα 7 λεπτά», είπε συγκεκριμένα.

Υπογράμμισε ότι σταδιακά και σε σύντομους χρόνους οι δυνάμεις ενισχύονταν συνεχώς με τα εναέρια να φτάνουν τελικά τα 29 και οι πυροσβέστες να ξεπερνούν τους 500.

«Δυστυχώς η πρόβλεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που έβαζε την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας σε κόκκινο συναγερμό επιβεβαιώθηκε. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι να τεθεί σε έλεγχο και να σβήσει και η τελευταία εστία» είπε τέλος ο κ Κικίλιας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3dsjo1rv02p)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.