Πολιτικη & Οικονομια

Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής: Η Πόπη Τσαπανίδου θα κληθεί ως πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου

Τα επόμενα βήματα για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Πόπη Τσαπανίδου με τον Όθωνα Ηλιόπουλο
Η Πόπη Τσαπανίδου είναι πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής: Η Πόπη Τσαπανίδου θα κληθεί ως πρώτη επιλαχούσα για την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου

Η Πόπη Τσαπανίδου, θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα βουλευτού επικρατείας ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου διευκρινίζουν συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής.

To Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απευθύνθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, σχετικά με την υποβληθείσα σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όθωνα Ηλιόπουλου ως προς τα επόμενα βήματα για την πλήρωση της βουλευτικής έδρας.

Συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα απαντώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισαν τα εξής:

α. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι, βάσει του Συντάγματος, δικαίωμα του βουλευτή. Άπαξ και υποβληθεί δεν ανακαλείται.

β. Την παραίτηση ακολουθεί η ανακοίνωσή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Μετά την ανακοίνωση ακολουθεί η πλήρωση της έδρας σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία. Εν προκειμένω θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει καθήκοντα η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Τσαπανίδου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής η Ολομέλεια θα συγκληθεί στις 28 Αυγούστου 2024.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ηλιόπουλος, στην επιστολή παραίτησής του, υπογραμμίζει: «Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η φωνή τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς».

Μετά την Πόπη Τσαπανίδου, υπενθυμίζεται ότι σειρά έχουν οι: Μιχαλης Καλογήρου, Τζενη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής (που ανήκει στο κόμμα του Πέτρου Κόκκαλη, ΚΟΣΜΟΣ) και η Ζωρζέττα Λάλη (που ανήκει στη Νέα Αριστερά).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.