Πολιτικη & Οικονομια

Συνεχίζει τις δικαιολογίες ο Κασσελάκης: «Η πισίνα μου είναι βάθους 1,20μ. Δεν είμαι εγώ η αιτία των δεινών της χώρας»

Οι «διαφωνίες» με τον Αλέξη Τσίπρα - Χείρα φιλίας στον Παύλο Πολάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Συνεχίζει τις δικαιολογίες ο Κασσελάκης: «Η πισίνα μου είναι βάθους 1,20μ. Δεν είμαι εγώ η αιτία των δεινών της χώρας»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξή του στην Ελληνική Ραδιοφωνία μια νέα εκδοχή ως προς τις προδιαγραφές της πισίνας στην εξοχική του κατοικία στις Σπέτσες.

«Κοιτάξτε, η πισίνα βάθους - τη μέτρησα χθες - 1,20μ από τη στάθμη, είναι σε ένα χώρο όπου υπήρχε δεξαμενή, μεγάλη δεξαμενή, άδεια από το 1978», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, παρότι «για την πισίνα (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το περασμένο Σάββατο.

«Πιστεύει κανείς ότι ο 36χρονος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας;»

«Αλλά, ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι ο 36χρονος Στέφανος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας; Πιστεύει κανείς ότι η κομπάκτ πισίνα του 1,20 στη θέση της προϋπάρχουσας δεξαμενής δείχνει κάτι για το που πρέπει να πορευτεί η χώρα; Δεν αποπροσανατολίζει από τα τεράστια προβλήματα του κόσμου;» διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απαράδεκτη η έρευνα του Αρείου Πάγου»

Κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, «είναι απαράδεκτη όλη αυτή η έρευνα που έκανε ο Άρειος Πάγος» παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας πως «αν η Δικαιοσύνη δεν αποδίδει στο 100%, δεν μπορεί να την εμπιστεύεσαι στο 100%. Νομίζω ότι για να εμπιστευθεί κάποιος τη δικαιοσύνη πρέπει να την εμπιστευθεί πλήρως και αυτό που έχει γίνει είναι ένα πλήγμα για τη Δημοκρατία».

«Δάνεισα προσωπικά για να μπορεί να πληρωθεί το Χριστουγεννιάτικο δώρο»

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ παραμένουν απλήρωτοι, «σας δίνω το λόγο μου ότι αυτό το ζήτημα της βιωσιμότητας των μέσων με έχει απασχολήσει εδώ και πάρα πολλούς μήνες» αποκρίθηκε ο κ. Κασσελάκης, υπενθυμίζοντας ότι «τον Δεκέμβριο δάνεισα προσωπικά στα μέσα του κόμματος για να μπορεί να πληρωθεί το Χριστουγεννιάτικο δώρο».

Ο ίδιος ανέφερε ότι συναντήθηκε με τη διοίκηση των μέσων τον περασμένο Γενάρη, αλλά και ότι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποφάσισε να μεταφέρει τις αποφάσεις για τα μέσα μετά τις Ευρωεκλογές.

«Είναι το κλασικό παράδειγμα που κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι κάτι που συζητείται στο κόμμα εδώ και χρόνια» επισήμανε από πλευράς του ο Στέφανος Κασσελάκης, αναφέροντας πως «παρουσιάστηκε ένα σχέδιο το οποίο δεν είναι βιώσιμο βάσει των δεδομένων του κόμματος αυτή τη στιγμή».

«Συμπάσχω με τους εργαζόμενους - Ειρωνεία επειδή έχω κάνει ολιγοήμερες διακοπές»

Μάλιστα, ο καθένας πρέπει να αναμετρηθεί με τη δική του συνεισφορά τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δείχνοντας προς την πλευρά των συντρόφων του, καθώς υπογράμμισε πως κατέβαλε την μέγιστη δυνατή δωρεά, «εν αντιθέσει με πάρα πολλούς που επιτίθενται σε μένα, οι οποίοι δεν έχουν κάνει καμιά δωρεά στο κόμμα για την στήριξη των μέσων», όπως είπε.

«Άρα, λοιπόν, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για το που βρίσκεται αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, συμπληρώνοντας πως «με έχει βασανίσει πάρα πολύ η συγκεκριμένη υπόθεση. Συμπάσχω πλήρως με τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν μπορεί να υπάρχει κάποια ειρωνεία επειδή έχω κάνει ολιγοήμερες διακοπές. Όλοι γνωρίζουν ότι το που βρισκόμουν δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα στο αν τα μέσα είναι βιώσιμα ή όχι».

Διαφωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα - Χείρα φιλίας στον Παύλο Πολάκη

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για «διαφωνίες» με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και να είμαι ξεκάθαρος, οι όποιες διαφωνίες έχω με τον προκάτοχό μου είναι όσον αφορά στη διαχείριση του κόμματος τον τελευταίο καιρό, όχι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε, τείνοντας την ίδια ώρα χείρα φιλίας στον Παύλο Πολάκη.

Με νωπή τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, «να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη τότε, 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που ήταν ανασφάλιστοι, τους έδωσε περίθαλψη και πρόσβαση στην Υγεία. Αυτό λοιπόν ήταν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, για το οποίο είμαστε πάρα πολύ περήφανοι», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επαναλαμβάνοντας την ίδια φράση, δηλαδή το «κοινωνικό έργο», την οποία χρησιμοποίησε η Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, για να εκφράσει το σεβασμό στην κοινωνική συνεισφορά της Αθηνάς Λινού.

Απογοήτευση από το ΠΑΣΟΚ

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, «ξέρετε πόσο απογοητεύτηκα από το ΠΑΣΟΚ που στην ουσία υπερψήφισε την συμφωνία της Τράπεζας Αττικής. Πραγματικά θεωρούσα ότι αυτό ήταν μια πρώτη ευκαιρία να φανούμε ότι είμαστε απέναντι στο βαθύ σύστημα», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει με νόημα ότι «πώς θα έχεις νέο φορέα, αν δεν μπορείς να συζητήσεις ότι 900 εκατομμύρια του Έλληνα φορολογούμενου δεν πρέπει να κατασπαταλώνται έτσι», συνέχισε.

Σιγή για ενδεχόμενη διαγραφή Σπίρτζη

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη, «δεν πρόκειται να σχολιάσω ούτε για την συγκεκριμένη υπόθεση, ούτε για άλλη υπόθεση, δεν ανήκω στο όργανο, σέβομαι τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος και παραπέμπω στα όργανα για περαιτέρω σχόλιο», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.