Πολιτικη & Οικονομια

Κλείνουν οι ΔΟΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πώς εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι

Τι είναι τα ΚΕΦΟΔΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαζόμενοι στα γραφεία τους σε ΔΟΥ
Κλείνουν οι ΔΟΥ: Πώς θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Κλείνουν οι ΔΟΥ: Πώς θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι - Ποιες οι νέες υπηρεσίες

Οι ΔΟΥ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη κλείνουν στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, και πλέον οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται μέσω των ΚΕΦΟΔΕ, ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες θα παρέχονται πλέον μέσω διαδικτύου.

Όλοι οι φορολογούμενοι στην Αθήνα δεν υπάγονται στις κατά τόπους ΔΟΥ, αλλά στο Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρετήσεων (ΚΕΦΟΔΕ). Η επόμενη πόλη στην οποία θα εφαρμοστεί η φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι η Θεσσαλονίκη. Το αντίστοιχο ΚΕΦΟΔΕ αναμένεται να λειτουργήσει τον Νοέμβριο. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2t8x2deafmp)

Πώς θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι μετά την κατάργηση των ΔΟΥ

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι υποθέσεις φορολογίας, εισοδήματος ή ΦΠΑ οι φορολογούμενοι των δύο μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων θα απευθύνονται μόνο στο ΚΕΦΟΔΕ ενώ για υποθέσεις ακινήτων θα απευθύνονται στα Κέντρα Φορολογίας Κεφαλαίου που λειτουργούν ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το ΚΕΦΟΔΕ θα πρέπει, επίσης, να δηλώνεται στα παραστατικά που εκδίδουν, σε συμβόλαια ή σε άλλες συναλλαγές.

Παράλληλα:

  • για θέματα οφειλών ή επιστροφών φόρου ή συμψηφισμών φόρου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕΒΕΙΣ) ενώ
  • για θέματα εξυπηρέτησης και υποστήριξης, όπως η παραλαβή κλειδάριθμού ή ΑΦΜ, η ακινησία οχημάτων, αρμόδιες είναι οι Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης που αντικαθιστούν τις παλαίες ΔΟΥ
ΔΟΥ
Κλείνουν οι ΔΟΥ: Πώς θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.