Πολιτικη & Οικονομια

Μερικές ακόμα ιδέες για την αποσυμφόρηση της Σαντορίνης

Καθόλου δεν αποκλείεται να αξιοποιηθούν

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαντορίνη: Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την αντίδραση της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση του νησιού και προτείνει νέα μέτρα.
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σαντορίνη: Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την αντίδραση της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση του νησιού και προτείνει νέα μέτρα.

Άκουσα και διάβασα ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της τιμής καθόδου για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων από 2 ευρώ σε πάνω από 10 ευρώ προκειμένου να περιορίσει την συμφόρηση στη Σαντορίνη. Στην αρχή νόμιζα ότι επρόκειτο για κάποιο (πολύ καλό) αστείο ή για κάποιο άρθρο του Κουλουριού ή του Βατραχιού. Αλλά φαίνεται ότι στ’ αλήθεια υπάρχουν συμπολίτες (και μάλιστα σε υψηλόβαθμες θέσεις) που πιστεύουν ότι κάποιος που έχει πληρώσει εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) ευρώ για μια κρουαζιέρα θα προτιμήσει να μην επισκεφτεί το νησί για να εξοικονομήσει ένα ποσό ίσο με δυο - τρία πιτόγυρα. Κι αφού υπάρχουν τέτοιοι συμπολίτες και μάλιστα σε κυβερνητικές θέσεις θα είναι νομίζω χρήσιμο να μοιραστώ μαζί τους (και αναπόφευκτα μαζί σας) κάποιες δικές μου ιδέες οι οποίες καθόλου δεν αποκλείεται να αξιοποιηθούν.

Λιτανείες

Αφού γίνονται λιτανείες προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της ανομβρίας ή για την κατάσβεση των πυρκαγιών δεν βλέπω τον λόγο να μη γίνουν λιτανείες και για να λυθεί το πρόβλημα του τουριστικού συνωστισμού. Είμαι βέβαιος ότι οι ιερείς δεν θα αρνηθούν  να μεσολαβήσουν για λίγη θεϊκή παρέμβαση η οποία θα γλιτώσει τα δρομάκια της Σαντορίνης από την καθημερινή μεταμόρφωση τους σε 550 πρωί καθημερινής. 

Κληρώσεις

Λίγο πριν την άφιξη στο νησί στα κρουαζιερόπλοια θα γίνονται κληρώσεις οι νικητές των οποίων θα κερδίζουν το δικαίωμα να κατέβουν στο νησί. Έτσι μαζί με την ταξιδιωτική εμπειρία οι τουρίστες θα μπορούν να αισθανθούν και τη συγκίνηση του τζόγου. Αν μάλιστα σκεφτούμε πόσοι προσβεβλημένοι από τη συγκεκριμένη ασθένεια υπάρχουν στον κόσμο θα καταλάβουμε ότι πολλοί θα έρχονται ξανά και ξανά μόνο και μόνο για να κερδίσουν στην κλήρωση.

Πορτιέρηδες

Οι πορτιέρηδες όχι μόνο θα μπορέσουν να ελέγξουν τον συνωστισμό, όχι μόνο θα βοηθήσουν να ανέβει το επίπεδο των επισκεπτών αλλά θα κάνουν την Σαντορίνη ακόμα πιο επιθυμητό προορισμό. Ακόμα και άνθρωποι που δεν τους συγκινεί η μοναδική της φυσική ομορφιά θα θέλουν να την επισκεφθούν με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι θέλουν να μπουν σε ένα κλαμπ επειδή βλέπουν ουρά στην πόρτα. 

Διάδοση φημών

Χάρη στα μέσα κοινωνικής εκτόνωσης έχουμε μάθει ότι οι άνθρωποι που είναι έτοιμοι να πιστέψουν τα πάντα δεν είναι καθόλου λίγοι. Μπορούμε λοιπόν να διαδώσουμε ότι η αποβίβαση από κρουαζιερόπλοιο στη Σαντορίνη φέρνει γρουσουζιά. Βέβαια επειδή ο σκοπός  δεν είναι να καταστρέψουμε τον τουρισμό του νησιού θα εξειδικεύσουμε: θα πούμε π.χ. ότι φέρνει γρουσουζιά μόνο για όσους το όνομά τους ξεκινάει από Κ όταν η αποβίβασή τους γίνεται Σαββατοκύριακο. Και μπράβο τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.