Πολιτικη & Οικονομια

Για πρώτη φορά σε μόλις 100 ημέρες η εμπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Στο συντομότερο χρονικό διάστημα των τελευταίων εννέα ετών ανταποκρίθηκαν οι φορολογούμενοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΑΔΕ: Σε μόλις 100 ημέρες για πρώτη φορά ολοκληρώθηκε η εμπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Το μεγαλύτερο νούμερο που καταγράφεται τα τελευταία 9 χρόνια
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος © Unsplash+/Getty Images

ΑΑΔΕ: Σε μόλις 100 ημέρες για πρώτη φορά ολοκληρώθηκε η εμπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Το μεγαλύτερο νούμερο που καταγράφεται τα τελευταία 9 χρόνια

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με την ΑΑΔΕ να επισημαίνει ότι οι πολίτες ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στις υποχρεώσεις τους.

Με δύο στοιχεία για τις φορολογικές δηλώσεις τα οποία αποδεικνύουν την επιτυχία της φετινής διαδικασίας, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 2 Αυγούστου η εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ.

ΑΑΔΕ: 6.543.853 φορολογικές δηλώσεις μέσα σε 100 ημέρες

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά μέσα σε μόλις 100 ημέρες, δηλαδή από τις 25 Απριλίου έως και τις 2 Αυγούστου, υποβλήθηκαν 6.543.853 δηλώσεις φυσικών προσώπων, το μεγαλύτερο πλήθος εμπρόθεσμων δηλώσεων που καταγράφεται τα τελευταία εννέα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο υποβάλλονταν 65.439 δηλώσεις κάθε ημέρα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι πολίτες και οι λογιστές - φοροτεχνικοί ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους στο συντομότερο χρονικό διάστημα των τελευταίων εννέα ετών.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία αμφισβήτησης των τεκμηρίων, σχετική πρόθεση εκδήλωσαν 4.358 φυσικά πρόσωπα από τα 401.565, που εκκαθαρίζονται με βάση αυτή τη διαδικασία, σε σύνολο 713.477 επιτηδευματιών. Δηλαδή, μόλις το 1% των υπαγομένων. Από αυτούς, έως σήμερα έχουν ολοκληρώσει τη σχετική διαδικασία 263 φορολογούμενοι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.