Πολιτικη & Οικονομια

Αθήνα για εκλογές στη Χειμάρρα: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας

Πώς σχολιάζουν το αποτέλεσμα και τις καταγγελίες διπλωματικές πηγές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διπλωματικές πηγές για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Χειμάρρα: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας - Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν.
Απαντήσεις σχετικά με το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας στη Χειμάρρα ζητούν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών © Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Διπλωματικές πηγές για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Χειμάρρα: Σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας - Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν.

Απαντήσεις στις καταγγελίες για τη διεξαγωγή των εκλογών στη Χειμάρρα ζητούν διπλωματικές πηγές της Αθήνας.

Σχολιάζοντας τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι οι καταγγελίες από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία εγείρουν «σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας».

«Οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χειμάρρας, ιδίως περί πληθυσμιακής αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και άρνησης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου σε χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας με την πρόφαση της λήξης ισχύος των Δελτίων Ταυτότητάς τους, εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Επισημαίνουν δε, πως «η δημοκρατική αρχή και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλουν στις αλβανικές αρχές να αξιολογήσουν και να απαντήσουν όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την ακεραιότητα των χθεσινών εκλογών».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.