Πολιτικη & Οικονομια

Παπαγεωργίου για πισίνα Κασσελάκη: Καμία εκσκαφή δεν έγινε, δεν είναι κακό να θέλει κανείς να κάνει ποδόλουτρο

Τι αναφέρει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο επιστροφής Πολάκη στην ΚΟ

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Τι αναφέρει ο Παυσανίας Παπαγεωργίου για την πισίνα στις Σπέτσες

Με αφορμή το δημοσίευμα που αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, για πισίνα στο εξοχικό του σπίτι στις Σπέτσες, μίλησε στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι αναφέρει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη και για το ενδεχόμενο επιστροφής Πολάκη στην ΚΟ

Όπως υπογράμμισε ο Παυσανίας Παπαγεωργίου για το δημοσίευμα που αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, σύμφωνα με την ΕΡΤ «Γεννάται ένα θέμα το οποίο έχει να κάνει με το πώς φτάνει κάθε ζήτημα στη δημοσιότητα και στο δημόσιο λόγο και αν κάποιος τρέχει γρήγορα να δώσει δικές του προσωπικές απαντήσεις ή τις απαντήσεις οι οποίες είναι αντικειμενικές και να μπορέσει να ρίξει ακόμα περισσότερες πληροφορίες σε αυτό για το οποίο ερωτάται.

»Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο λόγος για τον οποίο ρωτάτε είναι ότι προηγήθηκε ένα δημοσίευμα στον Τύπο. Αυτό το δημοσίευμα δεν είχε να δείξει κάτι το οποίο κατηγορούνταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάποιο πρόστιμο, κάποιο διοικητικό έλεγχο, κάτι για το οποίο ήθελε να ρωτήσει. Πήρε κάτι το οποίο βρήκε ως αίτημα, το συνάρτησε με κάποιες αεροφωτογραφίες και έθεσε ένα ερώτημα. Από τη στιγμή λοιπόν, που για τέτοιου μεγέθους ζητήματα, υπάρχει αμέσως μια απάντηση, μια προσέγγιση και μια επεξήγηση, νομίζω ότι αντί-βαίνει στο μέγεθος το οποίο ήταν εξαρχής και όχι στο μέγεθος στο οποίο μπορεί να δοθεί, για να εκμεταλλευθεί από οποιονδήποτε. Με απλά λόγια σας λέω ότι όταν ερωτάται κάποιος για ένα τέτοιο ζήτημα και απαντάει αμέσως θα περίμενα να ακούσω κάποιο άλλο ερώτημα το οποίο να ζητάει ακόμα περισσότερες πληροφορίες, αλλά δεν είναι ζήτημα το οποίο απασχολεί το δημόσιο πολιτικό λόγο».

Όσο για το τι ακριβώς είναι αυτό το κτήριο, ο κ. Παυσανίας δήλωσε «Δεν το γνωρίζω. Και εγώ παίρνω τα λόγια τα οποία βρέθηκαν στην απάντηση και είπαν ότι δεν υπήρξε καμία εκσκαφή. Για να γίνει μία πισίνα χρειάζεται μία εκσκαφή. Άρα, θεωρώ κι εγώ ότι αυτό το ζήτημα είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει λυθεί, έχει εξηγηθεί. Έχει τις ακόλουθες άδειες από την πολεοδομία και αφορά την προσέγγιση την οποία γίνεται σε ένα νησί το οποίο πάντοτε είχε ειδικούς κανόνες και ειδικούς κανονισμούς (…). Από εκεί και πέρα ας το βάλουμε στο μέγεθος το οποίο του αρμόζει. Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά, είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1 και 20, για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα, όταν ειδικά δίνεται η απάντηση μέσα σε ένα 24ωρο. Δεν υπήρξε κανένα ζήτημα το οποίο δεν δόθηκε ή αποκρύφτηκε».

Τέλος, στο ερώτημα αν ενδέχεται ο κ. Παύλος Πολάκης να επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου είπε πως δεν γνωρίζει, τονίζοντας παράλληλα πως αν υπάρξει κάποια εξέλιξη σίγουρα θα βγει αμέσως, ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, στη δημόσια κριτική.

Κασσελάκης: Συνέχεια στην αντιπαράθεση με το «Πρώτο Θέμα»

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας του «Πρώτου Θέματος» δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση του με το εν λόγω μέσο. 

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι «έτσι έχει μάθει το πληρωμένο πιστόλι του Μαξίμου, η μονταζιέρα την νύχτας των Τεμπών, να διασπείρει ψέματα και να δολοφονεί χαρακτήρες. Το έχει κάνει επανειλημμένα. Μόνο που σ' εμένα αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα: Απαντώ. Και θα είμαι εδώ, και θα απαντώ». Επιπλέον ο κ. Κασσελάκης αναφέρει ότι θα ρωτά «επίσης τον εξαγορασμένο ιδιοκτήτη του Πρώτου Θέματος, μέχρι να απαντήσει:

Κύριε Καραμήτσο,

1) Γιατί σας πλήρωνε ο Λαβράνος του Predator;

2) Πώς εξαγοράστηκαν 26 εκατ. ευρώ χρέη σας;

3) Αποκάλυψα χθες στον ελληνικό λαό τη σκοτεινή διαδρομή του "κουρέματος" των χρεών του Πρώτου Θέματος.

Ισχύει ή όχι;

4) Πώς πετάξατε έξω από την εταιρεία την οικογένεια του ιδρυτή σας;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει καταληκτικά: «Κύριε Καραμήτσο, η αντίστροφη μέτρηση για σας έχει ξεκινήσει και το ξέρετε. Σας εύχομαι παραγωγικές συζητήσεις στην Τήνο με τους χορηγούς σας».

«Πρώτο Θέμα»: Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες

H αρχή έγινε όταν σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η κατασκευή πισίνας στις Σπέτσες, που είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά με βάση το Προεδρικό Διάταγμα ( 21.11-15.12.1981) που καθορίζει τους όρους δόμησης στο νησί και την απόφαση 2471/2016 του ΣτΕ.

Στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως δεν έχει γίνει καμία εργασία εκσκαφής, καμία νέα πισίνα, ενώ από πέρυσι τον Μάιο έχει βγάλει τις άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού, όπου κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης κατά τις οποίες καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο «χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ».