Πολιτικη & Οικονομια

Ο Στέφανος δεν έχει πισίνα στο εξοχικό του

Στην πραγματικότητα δίνει ένα καλό μάθημα σε όλους για το τι σημαίνει καπιταλισμός

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος δεν έχει πισίνα στο εξοχικό του

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για την αυθαίρετη πισίνα του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες

Προφανώς αυτό που βλέπετε στις αεροφωτογραφίες από το ταπεινό εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη με τα κολλητά ρούχα στις προοδευτικές Σπέτσες δεν είναι μια πισίνα. Πρόκειται για μια «παλαιότερη δεξαμενή νερού η οποία αναδείχθηκε και καλλωπίσθηκε στο πλαίσιο των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου». Αν τώρα κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο πιο όμορφη γίνεται μια παλιά δεξαμενή αν της προσθέσεις μια σκάλα και μερικές ξαπλώστρες αυτό είναι πρόβλημα δικό τους και του κακού τους γούστου. Η ουσία παραμένει ότι οι καταγγελίες για πισίνα είναι απολύτως ανακριβείς. Όπως άλλωστε όλες οι καταγγελίες εναντίον του ηγέτη της ελληνικής ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς. Έτσι με βεβαιότητα μπορώ να γράψω ότι:

- Το «Πόθεν Έσχες» που δημοσιοποίησε είναι απολύτως σαφές και διαυγές.

Τώρα αν κάποιοι δεν σκαμπάζουν από οικονομικά και λογιστικά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα το οποίο σε τίποτα δεν μπορεί να μειώσει την ειλικρίνεια του προέδρου Κασσελάκη.

- Ο Στέφανος δεν αγόρασε υπερπολυτελές διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Το μόνο που έκανε ήταν να προσφέρει ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων του προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά τις συνήθειες του ταξικού εχθρού ώστε να μπορέσει να τον πολεμήσει περισσότερο αποτελεσματικά.

- Ο Στέφανος δεν υπήρξε ποτέ υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απλώς έριχνε στάχτη στα μάτια του μελλοντικού του αντιπάλου αφού είχε ήδη καταστρώσει το σχέδιο του για την επικράτηση της προοδευτικής παράταξης και την κοινωνική αλλαγή. Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα καλάμι που γέρνει όπου τον φυσήξει ο άνεμος αλλά ένας βράχος του αγώνα για την ανατροπή.

- Ο Στέφανος δεν ήταν ένα υπερπονομιούχο παιδί που οι δικαστικές περιπέτειες της οικογένειάς του απλώς τον υποβίβασαν από πάρα πολύ πλούσιο σε πλούσιο.

Είναι ένας άνθρωπος που καταστράφηκε από το παραδικαστικό κύκλωμα και αναγκάστηκε να πάει μετανάστης στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η μαύρη μοίρα του τον καταδίκασε να φοιτά σε κάποια από τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

- Ο Στέφανος δεν απέτυχε να κάνει καριέρα στη Goldman Sachs.

Στην πραγματικότητα παράτησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα όταν ανακάλυψε ότι ο σκοπός μιας διεθνούς τράπεζας επενδύσεων ήταν το κέρδος. Η αριστερή του ψυχή δεν θα του επέτρεπε ποτέ να προσφέρει την ικανότητα και το ταλέντο του σε έναν τέτοιο οργανισμό τον οποίο μέχρι τότε ο Στέφανος θεωρούσε κοινωφελές ίδρυμα.

- Ο Στέφανος δεν τρέμει τον Πολάκη

Τον αποδέχεται στο πλαίσιο της συμπερίληψης η οποία πρέπει να εκδηλώνεται προς κάθε κατεύθυνση

- Ο Στέφανος δεν φοράει ρούχα δυο νούμερα μικρότερα

Φροντίζει να είναι δυο νούμερα μεγαλύτερος από τα ρούχα του προκειμένου με την εμφάνιση του να συμβολίζει την καταπίεση που υφίσταται ο άνθρωπος από ένα σύστημα που του υπαγορεύει ακόμα και το πώς θα εμφανίζεται δημοσίως. 

- Ο Στέφανος δεν κάνει διακοπές στη Μύκονο την ώρα που εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του κόμματος του οποίου είναι πρόεδρος μένουν απλήρωτοι

Στην πραγματικότητα δίνει ένα καλό μάθημα σε όλους για το τι σημαίνει καπιταλισμός και δια του παραδείγματος προσπαθεί να δείξει σε όλους τους εργαζόμενους την αξία του συνδικαλισμού και του αγώνα για εργασιακά δικαιώματα.

Και μπράβο του

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.